“GAZZE’YE YAPILAN SALDIRI TÜM İNSANLIĞA YAPILMIŞTIR”

Nehir Derneği’nde bir araya gelen Yönetim Kurulu, İsrail’in İki gündür devam ettirdiği saldırıyı telin ettiklerini ve yapılan saldırının tüm insanlığa ve tüm değerlere yapıldığını vurguladı. Nehir Derneği Başkanı Mehmet Aksu; “Muharrem ayına girdiğimiz bu günlerde , Kerbela’da Şehid düşen Hz. Hüseyin’in Direniş yolunu seçen Şanlı Gazze Halkı, Katil İsrail ve yardakçılarına teslim olmayacağını bir kez daha yenilemiştir.Gazze halkını ve bu Muharrem ayında Hz. Hüseyin gibi Direniş yolunu seçerek Şehid olan aziz Şehitleri Selamlıyoruz” dedi.“GAZZE’YE YAPILAN SALDIRI TÜM İNSANLIĞA YAPILMIŞTIR” Aksu açıklamasının devamında, “İşgalci İsrail’in, gerek BM’nin geçmişteki kararlarına, gerek uluslararası aktörler olarak devletlere, gerekse bütün bir uluslararası topluma rağmen, tüm uluslararası normlar ve hukuka açıkça meydan okumak suretiyle tarihsel olarak geliştirdiği devlet politikasının son yansıması, iki gün önce başlatılan, aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu sivillerin katledildiği Gazze’ye yönelik havadan ve denizden saldırıları, bu ülkenin değer tanımaz saldırganlığının son örneğini teşkil etmektedir. Beraberinde, değerler ve kutsalın açıkça ve pervasızca ihlal edildiği bu son saldırının, tıpkı diğer bazı örneklerde olduğu gibi kutsal kaynaklara refere edilmesi de tüm İlahi dinlere ve kutsallara yapılan bir aşağılamadır. Tarihin her zaman hakikatten yana olacağını ısrarla vurguluyor ve büyük pervasızlık ve zulüm zincirinin son halkası olan bu son saldırıyı, işgalci İsrail açısından yok olmaya doğru gidecek sürecin hızlanmasına katkı sağlayacak bir hamle olarak değerlendiriyoruz.
Konuya dair özellikle ABD ve Kanada’nın verdiği ilk tepkide, uluslararası hukuka ve topluma yönelik saygısız manipülasyonun ve dezenformasyonun en son örneği olarak, konunun İsrail’in kendisini savunma hakkı olarak lanse edilmesi, yazılı ve sözlü birikim olarak bütün bir insanlık tarihi, siyasi tarih ve uluslararası hukuk tecrübesine yöneltilmiş bir aşağılamadır. Belirli pragmatik ve ideolojik önkabuller doğrultusunda hakikati bu şekilde çarpıtmak ve adalete savaş açmak, en büyük zararı, kim olursa olsun, bahsi edilen yaklaşım sahiplerine verecektir ve insanlık vicdanı buna şahit olacaktır.
Ortadoğu da ki halklar direk veya dolaylı olarak İsrail ile uzlaşıya zorlanmaktadır,ancak İsrail’i tehdit olarak gören ve tüm imkansızlıklara rağmen haklı mücadelesine devam eden Filistin ve Gazze halkı Dünya İstikbarının önünde diz çökmeyecektir.
Bu çerçevede Nehir Derneği olarak, uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletleri, hiçbir surette kabul edilemez olan bu saldırıyı, işgalci İsrail tarafından belirtilenin aksine, derhal sona erdirmeye ve sonrasında bahsi edilen bu mütecaviz devleti cezalandırmaya dönük süreci işletmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.