Casus profesöre 12.5 yıl hapis cezası

Casus profesöre 12.5 yıl hapis cezasıHatay’da, Suriye’den Türkiye’ye sığınan generalleri kaçırmak isterken yakalanıp tutuklanan Halep Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Sbahı Hamdo 12 yıl 6 ay, kendisine yardımcı olan Mürsel Almaz ise 6 yıl 3 ay hapse mahkum edildi.
Özgür Suriye Ordusu kurucularından Albay Hüseyin Harmuş’un kardeşi İbrahim Harmuş’un da aralarında bulunduğu bazı generallerin kaçırılacağı istihbaratını alan MİT, Hatay emniyetini uyardı. 16 Ekim 2011’de Esad’ın talimatıyla casusluk ve generallerin kaçırılması için Türkiye’ye gönderildiği iddia edilen El Muhaberat görevlisi de olan Halep Üniversitesi Tıp Fakültesi doktorlarından “doktor” lakaplı Suriyeli Sbahi Hamdo (39), 16 Ekim 2011’de kaçırılacakların listesini Türkiye’de irtibatlı olduğu inşaat ustası Mürsel Almaz’a verirken suçüstü yakaladı.
Hamdo’nun telefonunda kampların, Hatay il merkezinde bulunan ve halkın yoğun kullandığı köprü, cadde ve meydan gibi yerlerin Yayladağı ilçesindeki askeri lojmanların ve bu lojmanlara hakim noktadaki binaların görüntüleri bulundu. Ayrıca, kaçırılacak generallerin isimlerinin yazılı olduğu kağıt parçası ele geçirildi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’I TAŞLATACAKTI
Prof. Dr. Hamdo’nun, ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bölgeye ziyaretini provoke etmek üzere hazırlık yaptığı ve işsiz, uyuşturucu bağımlısı kişilere taşla saldırmaları için kişi başı bin dolar vermek üzere 15 kişiyi organize ettiği belirlendi. Hamdo tutuklanırken, Hamdo’ya yardımcı olan inşaat ustası Almaz ise serbest bırakıldı.
Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bir yılı aşkın süredir ‘Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme’ suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Prof. Dr. Hamdo karar duruşmasına çıktı. Diğer sanık Almaz’ın katılmadığı duruşmada Suriyeli Prof. Hamdo’nun tercüman bilirkişiyle son savunmasını yaptı.
Daha önceki savunmasında Hatay’a tatil yapmaya geldiğini belirten Prof.Dr. Hamdo, son savunmasında ise Suriye’de kaybolan bir akrabasını bulmak için geldiğini belirtti. Halep Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olduğunu aynı zamanda diş doktoru olduğunu ifade eden Hamdo, ‘Suriye’de bir akrabam kayboldu. Araştırdığımda Türkiye’deki kamplarda olduğunu öğrendim. Muhammet Hahir isimli kişi beni Mürsel ile tanıştırdı. Mürsel’in kamp müdürü olduğunu söyledi. Kaybolan akrabam evli ve çocukluydu. Mağdur olduğu için kendisiyle ilgilenmek istedim. Telefonumdaki görüntülerin çekildiği yerde çekilmenin yasak olduğuna dair bir yazı ve işaret yoktu. Benim dışımda da bazı şahıslar çekim yapıyorlardı. Görüntüleri yakalanmadan yaklaşık bir ay önce çekmiştim’ diyerek beraatini istedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.