Kansere savaş açtılar

İskenderun Halk Sağlığı Müdürlüğü, geçtiğimiz hafta içerisinde meme kanserine karşı farkındalık yaratmak amacıyla köylerdeki kadınlara seminer vererek onlara bu konuda gerekli bilgileri sağlamıştı.
Yapılan eğitici bilgilerin ardından köyde seminer verilen tüm kadınlar Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından İskenderun Devlet Hastanesi’ne getirilerek, mamografi filmleri çekilirken, hastalığa karşı erken teşhis konusunda çalışma başlattılar. Aşkarbeyli Köyü’ndeki kadınlarla hastanede bir araya gelen sağlık ekibi önce kadınların göğüslerine kurdele taktılar, daha sonra ise onların tamamını mamografi bölümünde topladılar.Kansere savaş açtılar
Hastanede kadınlarla bir arada bulunan Hatay İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi Sorumlusu Ümmühan Özaydın, Hatay ilinde kadınlarda görülen kanser türleri arasında birinci sırada meme kanserinin görülmesi nedeniyle, Halk Sağlığı Müdürlüğü kanser birimi ve KETEM’in Antakya merkez de ve köylerde başlatmış olduğu 50-69 yaş arası kadınlarda meme kanseri taraması için yapılan mamografi çekimlerinin ikinci aşamasının İskenderun başladığını duyurdu. Özaydın, “Bayanların İskenderun Devlet Hastanesi’ne getirilmesi sağlanarak burada mamografi çekimi gerçekleştirildi. Bu konuda erken teşhis etme imkânımız ve dolayısıyla müdahale şansımız daha çok olacak” dedi.

Önceki İçerikİskenderun Belediyesi Briç Spor Kulübü’nden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e ziyaret
Sonraki İçerikHEDEF ÜÇTE ÜÇ!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.