Geleneksel Olta Balıkçılığı Yarışması Heyecanı

Mustafa Kemal Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi tarafından geleneksel hale getirilen sportif Olta balıkçılığı yarışması Pazar günü yapılacak. Mustafa Kemal Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Bahar Yılmaz geleneksel sportif olta balıkçılığı yarışmasının üçüncüsünü düzenlediklerini ilk yıl başlarken bu kadar ilgi göreceğini düşünmediklerini belirtti. Yılmaz, 11 Kasım Pazar günü İskenderun Belediyesi Doğan gazinosunun önünde kayıtları kabul ederek sahil şeridinde yarışmanın yapılacağını belirterek şunları söyledi: “İki kategoride yarışacak yarışmacılar. Birincisi büyük balık yakalama ve ikincisi en çok balık yakalama yarışması. Daha önceden belirlediğimiz balıkların puanları var balığın türüne göre puanlama ile değerlendirilecek. Yakalanan balıkların ağırlığı boyu yarışmada değerlendirilecek. Bütün olta severleri balık severleri ya da güzel bir gün geçirmek isteyenleri spor yapmak isteyenleri bekliyoruz.”Geleneksel Olta Balıkçılığı Yarışması Heyecanı
Yarışmanın sosyal amaçlı olduğunu on iki yaş gurubundan yardıma muhtaç çocuklarında yarışmaya katılacaklarını ifade eden Yılmaz, “Üniversiteden öğrencilerimiz bu çocuklara olta balıkçılığını sevdirmeye çalışacak Onlara ağabeylik ablalık yapacaklar. Gün boyu güzel bir faaliyet olacaktır. Balık yeme ve avlamayı bilinçlendirmeyi sağlamış olacağımıza inanıyorum” dedi.
Geleneksel İskenderun Sportif Olta Balıkçılığı yarışmasına federasyon üyesi yarışmacılarında geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda çevre illerden gelerek yarışacaklarını söyleyen Prof. Dr. Ayşe Bahar Yılmaz dereceye girenlere de olta takımı ve çantalarıyla ödüllendireceklerini söyledi.

Önceki İçerik“Ulu Önder Atatürk’ü, minnet ve şükranla anıyoruz”
Sonraki İçerikTalasemi ve Ocak Hücre Anemisi Hastaları Derneği üyeleri azimli ve karalı..
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.