Özellikli itfaiye aracı alınacak

İskenderun Belediyesi araç parkını güçlendirmeyi sürdürüyor
İskenderun Belediyesi araç alımıyla araç parkını güçlendirmeyi sürdürüyor. İskenderun Belediyesi, itfaiyeye özellikli itfaiye aracı alacak.
İskenderun ilçe sınırları içerisinde ve çevre alanlar üzerinde meydana gelebilecek olası yangınlara ve acil durumlara müdahale edebilmek amacıyla 45 metre yüksekliğe sahip, araç üstü teleskobik eklem bomlu, merdivenli, hidrolik platformlu itfaiye aracı alımı amacıyla ihale yapıldı.Özellikli itfaiye aracı alınacak
Alınacak olan itfaiye aracında, yüksek binalardan can ve mal kurtarmak için araç üzerine monte edilen merdiven 360 derece kendi ekseninde dönme özelliği, emniyeti sağlamak için 4 adet pistonlu istinat ayakları, üzerinde bir ton su kapasiteli su deposu ve köpük tankı, her yere yönelebilen ve 500 kilo ağırlığında yük kaldırabilecek kapasiteli kurtarma sepeti, yer ve deredeki insanları alma özellikte merdiven bomu, üzerinde 60 metre uzunluğa hitap edebilecek çıtrık, üzerinde uzak yerlere suyu attırabilmek için su monitörü ve çift kabin olacak.

‘Uzun vadeli düşünüyor, harcamaları yerinde ve dikkatli yapıyoruz’
İtfaıye aracı alımı amacıyla, İtfaiye Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen ihaleye iki katılımcı teklif verdi.
İhalede yaptığı konuşmasında, tüm ihalelerin şeffaf yapıldığını belirten İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Tüm ihalelerimizi halka açık ve şeffaf yapıyoruz. Çünkü harcadığımız para halkımızın parası. Bu yüzden harcamaları çok dikkatli ve yerinde yapıyoruz. Uzun vadeli düşünüyoruz. Yaptığımız ve aldığımız her şeyin yüksek teknolojik donanıma sahip olması ve ihtiyaçlara cevap vermesi konusunda çok seçici davranıyoruz. Halkımızdan topladığımız paraları halkımıza hizmet için harcıyoruz. Size de İskenderun’a da hayırlı olsun” dedi.
Modern ve donanımlı İtfaiye Müdürlüğü hizmet binası yapılarak hizmete girdiğini, alınan araçlarla araç parkının güçlendirildiğini ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, özellikli itfaiye aracı alımı ihalesinin hayırlı olması temennisinde bulundu.
İhale katılımcısı da, İtfaiye Müdürlüğü hizmet binasının donanım ve modernliğiyle pek çok ilde dahi bulunmadığını ifade etti.
Başkan Yardımcılarının da izlediği ihalede, teklif zarfları katılımcılar huzurunda sırayla açıldı.

Önceki İçerikBelediye Meclisi toplanacak
Sonraki İçerikPROJE UYGULAMASI BAŞLIYOR…
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.