“Her okulun beyaz bayrağı olmalı”

Kaymakam Su, İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda, İskenderun’daki lise müdürleri ile bir araya geldi..

İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun’da okul giriş ve çıkışlarında gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını belirtti. Kaymakam Su, İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda, İskenderun’daki lise müdürleri ile bir araya geldi. Kaymakam Su, emniyet güçlerinin can siper hane görev yaptığını belirterek,”Her işin başı eğitimden geçer. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın güvenliği, rahat ve huzurlu bir ortamda eğitim almaları için çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda okul müdürlerine de büyük görevler düşüyor” dedi.“Her okulun beyaz bayrağı olmalı”
Kaymakam Su, “Okul içinde ve dışında güvenlik çok önemli. Her okula emniyetten polisler görevlendirdik. Bu polisler sürekli olarak okul çevresinde dolaşıyor. Olumsuz bir olay olduğunda müdahale ediyor. Okul müdürlerimiz velilerimiz ile sürekli irtibat içinde olmalı. Ancak bu sayede kontrol sağlamış olur”şeklinde konuştu.
Kaymakam Ali İhsan Su ayrıca, okullarda temizlik ve hijyen kurallarına uyulması gerektiğini hatırlatarak, okul müdürlerine bir de öneride bulundu. Kaymakam Su, “Okullarımız temiz olmalı. Çocuklarımız hijyen konusunda eğitilmeli. Herşeyi hizmetliden beklemek olmaz. Öğrencierin de uyması gereken kurallar var. Temizlik önceliğimiz. Eğer ki, bu konuda iddialı olacaksak, hedeflerimizi yüksek tutmalıyız. Sanıyorum, İskenderun’da sadece iki okulumuz beyaz bayrak aldı. Neden? Diğer okullar bu konuda yeterince iddialı değil mi? İşte size fırsat. Hemen önümüzdeki günlerde beyaz bayrak için müracaat edin. Bakalım yeterince iddialı mıyız? Beyaz bayrak alan her okula ödül vereceğiz” diye konuştu.
İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başer ise suç örgütleri ile her zaman her yerde mücadele ettiklerini belirterek, “Sadece operasyon ile suçla mücadele olmaz. Suç oluşmadan öncede bir takım önlemeler alınmalıdır. Herkesin polisi kendi vicdanıdır. Öğrencilerin ve gençlerin suç örgütlerinin tuzağına düşmemesi için çeşitli seminerler uygulamalar yapılıyor” dedi. İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu ise İskenderun’da ki bütün okullarda güvenlik kamerası olduğunu belirterek,”Gerek müdürlerimiz gerek öğretmenlerimiz ile sürekli irtibat içindeyiz. Nöbetçi öğretmenlerimiz her an okul içinde ve bahçede sürekli denetim halinde. Sorunlu öğrenciler ile rehber öğretmenlerimiz yakında ilgileniyor” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından okul müdürleri talep ve önerilerini ilettiler.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.