BİTSİN BU ÇİLE!

İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Emniyet Müdürü Cengiz Başar’la birlikte, mahalle muhtarlarının sorunlarını dinledi. Yaşanan sıkıntılar; üç aşağı beş yukarı bilindik şeylerdi.. Kaymakam Su’nun hassasiyeti, gayretli yaklaşımı sayesinde, birçok sorun çözüme kavuştu.. Muhtarlar, gösterilen ilgiden ötürü memnunlar.. Bir araya gelinmesini önemsiyorlar..
Hiç olmasa, herkes kendi payına mahalle adına ses verebiliyorlar..
Mesela, taşocakları meselesi..
Kurtulamadık gitti.. Modern Evler Mahallesi Muhtarı Mehmet İmren, “Asfalt şantiyesini sabahın 5’inde çalıştırıyorlar.. Tozdan, dumandan önümüzü göremiyoruz. Taşocaklarında patlatılan dinametlerin şiddetinde de bir değişim olmadı” diyordu..
Hatırlayın.. Daha bir hafta önce yazdım..
‘Asfalt şantiyesi’ yüzünden boğuluyoruz.. Hatta; astım, bronşit hastaları evinden çıkamıyor, demiştim..
İskenderun Belediyesi’ni, ‘kendisine ait işletmenin bacasından yükselen kirliliği görmüyor mu?’ sözleriyle eleştirmiştim..
Ne oldu? Belediye, ‘gereğini yapıyoruz’ dedi, ortalıktan toz, duman oldu..
Dün, sabah saatlerinde Maydanoz Park’ta spor yapan insanlar, şantiyeden yükselen kirliliği gösterip, ‘yazıklar olsun’ diyordu..
Sanırım, insanların ne dediği de belediyeyi pek ilgilendirmiyor..
Belediye ne yapar bilmem.. Ama Kaymakam Ali İhsan Su notunu alıp, ilgileneceğini söyledi. Dilerim, yakın bir zamanda Modern Evler bu kirlilikten ve bu ilkel şantiyeden kurtulur..

YAPABİLİRİZ!
Bu arada, Piri Reis Mahalle Muhtarı Sabit Direyfioğlu’nun anlattıkları da önemli.. Sabit Bey, benim de zaman zaman yazdığım, okulların aynı yerleşkede toplanmasını sağlayan bir uygulamadan sözetti..
Aklın yolu bir.. Okulların şehir dışında ‘kampüs’e dönüşmesi fikri uzun zamandır tartılışıyordu.. Çok zor olmamalı..
Bugün, MKÜ’nün sınırları 1000 dönümü kapsıyor..
MİT Binası, Adliye lojmanı, yurt için ayrılan araziye bakıyorum..
Devasa alan; şehir merkezindeki tüm okulları bünyesinde barındırabilir..
100 dönüm bu işi görür..
Hem yeni bir eğitim kampüsü için farklı öneriler sunulabilir..
Örneğin, şehir merkezindeki okullar boşaltılırsa, araziler modern ve kaliteli yapılarla donatılabilir.. Böyle bir işlem, kıymetli arazilerin satılacağı işadamlarını ‘yeni bir kampüse’ okul sözü verdirebilir.. Belki de, bu uygulama Devlet’e, tek bir kuruş kaybettirmeyecektir.. Niye olmasın!
Bugün olmasa bile, yakın bir gelecekte buna mecbur kalacağız..
İskenderun’un nüfusu çoğalıyor..
Trafik yoğunluğu giderek artıyor..
Kampüs fikri, merkezdeki trafik sorununun panzehiri olacaktır..
Servis araçları, tek bir istikamete yönelecektir..
Hem düşünün.. Bu hayalimiz gerçekleşirse, uyuşturucu denen illeti okullara sokmaya çalışan alçakların da kafasına balyoz inecektir..
İlgilenmeye, düşünmeye değer bir fikir..
Yeter ki, bir yerlerden başlayalım!
***
Bu arada, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar’ın şahsında, tüm emniyet teşkilatını kutluyorum.. Gece/gündüz organize çalışan polisimiz sayesinde İskenderun’da hırsızlık azaldı..
Ayrıca, dün birçok mahallede 15 eve baskın yapıldı. Aramalarda bol miktarda uyuşturucu ve ruhsatsız silah ele geçirildi. 30 da gözaltı var..
Emniyet güçleri çalışıyor.. İskenderun huzurlu..
Teşekkürler!

Yılmaz Akpınar
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.