“İskenderun’un il olma iddiası kalmamıştır”

MHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül, büyükşehir tasarısını eleştirdi. “Türkiye’de on üç yeni Büyükşehir Belediyesiyle 43 Yeni ilçenin kurulmasıyla ilgili Kanun Teklifi AKP Milletvekilleri imzası ile görüşülmek üzere T.B.M.M.’ye gönderildi. Kanun tasarısına göre Hatay ilinde Defne ve Arsuz beldeleri İlçe statüsüne dönüştürülecek” diyen Gül, “Hatay’ın en büyük ilçesi olan ve Türkiye’de birçok il merkezine göre nüfus yoğunluğu fazla olan İskenderun masa başında küçültülerek Küçük bir ilçeye dönüştürülmüş ve ‘İl olmak’ gibi bir iddiası olmayacağı gibi ‘İl olmak hayalide’ ortadan kaldırılmış olacaktır” ifadesini kullandı.
Gül’ün yaptığı açıklama şöyle:
“İskenderun İktidar partisi tarafından hoyratça bölünmüş, paçavraya çevrilmeye çalışılmıştır. İskenderun belediyesinin birçok yatırımı kendi sınırlarından çıkarılmıştır. İskenderun’da üniversitelerin kurulması için büyük fedakarlık yapan iş adamları sivil toplum kuruluşlarının girişimleri küçümsenmiş ve kampus alanı Arsuz ilçesine bağlanmıştır. İskenderun Adliye binası, Briç salonu, Raif Denktaş Buz paten pisti, Konservatuar, Arıtma tesisi Arsuz ilçesi sınırlarına dâhil edilmiştir. Yapımına başlanması planlanan Merkez Camii Artık Arsuz Merkez Cami olarak inşa edilecektir.
Bütün bu fiziki bölünmedeki mantıksızlığın yanında AKP Hükümeti Türk milletini Kültürel bölünme ile de karşı karşıya getirmek teşebbüsüne girmiştir. İskenderun feyezan Kanalının sınır olarak seçilmesi ve Arsuz’a kadar olan bölümümde yaşayan Alevi vatandaşlarımızın İskenderun’un yönetimine katkı sağlaması da engellenmek istenmiştir.
İhtiyaç dışı bir yapılanma ile Büyükşehir Belediye kavramını genişleten AKP Hükümeti mahalli yönetimleri ortadan kaldırmak sureti ile merkezi yönetim oluşturmaktadır. İl sınırları ile meydana gelecek yeni Belediyecilik anlayışında Özel idareler ortadan kaldırılacak, Köylerde yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçları siyasi iradenin keyfiyetine teslim edilmiş olacaktır. Bütün bu yapılanmalardan rahatsızlık duyan MHP, Hükümetin bu tasarıyı tekrar gözden geçirmesini ve daha makul, daha mantıklı bir organizasyon ortaya koymasını beklemekteyiz.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.