Hatay’da kentsel dönüşüm başladı..

İlk balyoz kamu binasına!

Ülke genelinde başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde bulunan askeri lojmanlar yıkıldı.
Hatay’da kentsel dönüşüm başladı..
Yıkım dolayısı ile düzenlenen törende konuşan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, 33 ilde 150 binanın aynı anda yıkımına başlanacak olan büyük bir dönüşümün ilk adımının atıldığını söyledi. Kentsel Dönüşüm Projesi’nin devrim niteliğinde yenilik olduğuna dikkat çeken Lekesiz, bu fırsattan il ve ilçelerin en iyi şekilde yararlanması gerektiğini vurguladı.
Hatay’da ilk aşamada 3 adet kamu binası yıkımının gerçekleşeceğini kaydeden Lekesiz, “Yaranın sarılması, tedavi edilmesi yerine, yaranın ortaya çıkmaması anlayışının kazandırılması önemli” ifadelerini kullandı.
Lekesiz, “Yarınların şehirlerinin her yönüyle daha yaşanabilir ve sürdürülebilir olmasına katkıda bulunmak, kaçak yapılaşmayı engellemek, olası tüm doğal afet risklerini de bertaraf edecek şekilde şehirlerimizin yeniden fenni ve sıhhi standartlara haiz bir şekilde yapılandırılması amacıyla projenin ilimizdeki başlangıcını buradan yapıyoruz. Kentsel dönüşüm ile belediyelerin uhdesinde olan yenileme, iyileştirme ve güçlendirme gibi dönüşüm projelerine ek olarak bu yeni kanun yeni uygulamalar ve yeni fırsatları da beraberinde getirmiştir. Bu ülkemiz için bu alanda yapılan çok köklü ve devrim niteliğinde reformdur” şeklinde konuştu.
Vali Lekesiz, vatandaşların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Dönüşüm Projeleri özel hesabından tespit kredisi, yıkım kredisi, güçlendirme kredisi, enkaz kaldırma ve yenileme kredilerinden yararlanabileceklerini de sözlerine ekledi.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü M. Melik Kara’nın da konu ile ilgili olarak bilgi verdiği törende daha sonra askeri lojmanın yıkımı için ilk kepçe vuruldu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.