Çıkar gruplarına pabuç bırakmayız

“Çıkar gruplarına pabuç bırakmayız”

Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Kırıkhan İlçesi’ni ziyaret ederek burada Kırıkhan Belediye Başkanı Murat Sakman ve Hatay Muhtarlar Derneği üyeleriyle birlik ve beraberlik yemeğinde biraraya geldi. Ziyarette ayrıca Kurtlusoğuksu Belde Belediye Başkanı Osman Hoşay, Hatay Muhtarlar Derneği üyeleri ile Harp Malülü, Gaziler, Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Hakan Kokusever yer aldı.
Çıkar gruplarına pabuç bırakmayız
Dayanışma, birlik ve beraberlik mesajları verilen yemekte konuşma yapan Hatay Muhtarlar Derneği Mahmut Gülcü yaptığı açıklamada; “400 üye muhtara ulaşan derneğimizle köy köy, mahalle mahalle, ilçe ilçe gezerek muhtarlarımızın sorunlarını, taleplerini ve dertlerini dinliyoruz. Muhtarlarımızın sevinçlerini, kederlerini paylaşıyoruz. Muhtarlarımız bizleri her zaman yanında görecektir. Bu ziyaretlerimizde bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan, dertlerimizi, sorunlarımızı, isteklerimizi dinleyen, çözüm üretme adına büyük gayret sarfeden Antakya Belediye Başkanımız Lütfü Savaş’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.”
Buluşmada açıklamalarda bulunan Kırıkhan Belediye Başkanı Murat Sakman; “Hain terör örgütünün geçtiğimiz günlerde Kırıkhan Güzelce Karakolu’na yaptığı saldırıyı bu vesileyle bir kez daha şiddetle kınıyorum. Yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. O karakolda kahramanca mücadele eden komutanlarımıza Mehmetçiklerimize teşekkür ediyorum. Bu tür saldırılar bizleri asla yıldırmayacaktır. Hem Suriye meselesini hem de terör sorununu çözüme kavuşturulacağına dair inancımız tamdır. Bizlere bugün burada ziyarette bulunarak moral aşılayan, motivasyon sağlayan Antakya Belediye Başkanımız Sayın Lütfü Savaş’a, değerli muhtarlarımıza, komutanlarımıza ve tüm misafirlerimize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş Kırıkhan İlçesi’nde düzenlenen dayanışma yemeğinde yaptığı konuşmada; “Yaşam sürecimizde çocukluğumuzdan gençliğimizden başlayarak sağ-sol, alevi-sunni, Türk-Kürt ayrımlarını yapanları, bundan fayda elde eden ülkeleri, çıkar gruplarını gördük. Art niyetli bu mihraklar bilmelidir ki bu coğrafyanın insanları birbirine gönülden bağlıdır. Kimse aramıza nifak tohumları ekemez. Bu oyunlara pabuç bırakmayız. Bu senaryolara ülkemiz insanı, Hatay insanı itibar etmez. Kardeşliğimizi, birliğimiz beraberliğimizi hiçbir güç bozamaz. Anlamadıkları veya anlayamadıkları mesele budur. Bizlerin arasındaki muhabbeti, kardeşliği, dostluğu çözemiyorlar. Akıl sır erdiremiyorlar. Halbuki tarihimize bir daha baksalar, ecdatlarımızın kahramanlık öykülerini bir kez daha gözden geçirseler, art niyetli bu amaçlarından vazgeçeceklerdir. Bizler sorumluluk makamındaki insanlar olarak bu birlikteliğe, dayanışma ve kardeşlik ruhumuza katkı sağlamak, bu duygularımızı daha da pekiştirmek için köylerimizi, beldelerimizi, ilçelerimizi ziyaret ediyoruz. Muhtarlarımızla, belediye başkanlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, kamu kurumlarımızın değerli temsilcileriyle bir araya geliyoruz. Birbirimize moral ve motivasyon sağlıyoruz. Biz şunu biliyoruz ki ecdadımız TürküüKürdü, alevisi, sunisi, arabı, lazı, çerkezi hepsi Tarblusgarp’ta, Yemende, Dumlupınar’da omuz omuza bu vatan toprakları için savaştılar, mücadele gösterdiler. O zaman orada kimler savaşmışsa bilinmelidir ki bugün burada o kahramanların torunları vardır, bir aradadır, aynı tarihte olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içindedirler. Bugün bizleri burada ağırlayan Kırıkhan Belediye Başkanımıza, Kurtlusoğuksu Belediye Başkanımıza ve bu güzel geceye katılım gösteren tüm konuklarımıza, muhtarlarımıza, dernek üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Önceki İçerikÜmit Nal’dan hala haber yok
Sonraki İçerikÇılgın proje bölgeye canlılık katacak
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.