Lüks Kruvaziyer “Seabourn Quest” İskenderun’a Geldi

Antalya Limanı’ndan yola çıkan Bahama bandıralı lüks kruvaziyer “Seabourn Quest” İskenderun’a geldi.
İskenderun Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Sabahattin Uygun, gemiden inen turistleri karşıladı.
Gemiyle gelen 450 turistin Antakya’daki St. Pierre Kilisesini ziyaret ederek”hacı” olacağını ifade eden Uygun, yolcuların ayrıca kentteki tarihi ve turistik yerleri gezeceğini kaydetti.
Lüks kruvaziyerin dünyanın en iyi butik gemi ödülüne sahip olduğunu vurgulayan Uygun, yabancı turistlerin yüzde 5’inin gemiyle ziyaretlerini gerçekleştirdiğini ve bunların genelde maddi durumunun iyi olduğunu söyledi.
Ülkelerin ve kentlerin gelişiminde turizmin önemine dikkati çeken Uygun,”Kentimize ve ülkemize turist gelmesini istiyorsak, onlara karşı güler yüzlü, iyiliksever ve hoşgörülü olmalıyız. Turistler konuklarımız sayılır. Konuklarımızı rahat ettirmek için her çabayı göstermeliyiz” diye konuştu.
Lüks Kruvaziyer “Seabourn Quest” İskenderun’a Geldi
İskenderun Limanına gelen Seabourn Quest’in 225 suit kabini, 11 güvertesi, kafesi, barları, casinosu, jakuzili havuzları, spa merkezi, spor salonları, kütüphanesi ve açık hava sinemasının bulunduğu öğrenildi.
32 bin ton ağırlığında olan gemideki 336 mürettebatla İtalyan, Alman ve Fransız 450 yolcu, İskenderun’da bir süre gezerek, alışveriş yaptı.

Önceki İçerikÇelik sektöründe İskenderun&Hatay buluşması!
Sonraki İçerikİDÇspor, İnegöl deplasmanından puan arayacak
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.