Büyükelçi Pohl, Vali Lekesiz’i ziyaret etti

“Hatay’daki hoşgörünün Irak ve
Suriye’ye örnek olmasını isterdim”

‘Türk-Alman İşbirliği Günü’ kapsamında ilimizde bulunan Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’i makamında ziyaret etti.
Büyükelçi Pohl, Vali Lekesiz’i ziyaret etti
Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Lekesiz, konuğuna ilimiz hakkında bilgi verdi. Lekesiz, tarih boyunca iki ülke arasında çok köklü ilişkiler olduğunu, yakın tarihimizdeki en köklü işbirliğinin ise 1961 yılında Türkiye’den Almanya’ya giden işçilerle başladığını ve bunların Almanya’nın ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel hayatına ciddi katkıları olduğunu söyledi. Son yıllarda Almanya ile ticaret hacminin katlanarak devam ettiğini, bunun ilimizin rakamlarına da yansıdığını ifade eden Lekesiz, geçtiğimiz yıl Almanya’ya Hatay olarak yaklaşık 55 milyon dolarlık ihracatımız, 80 milyon dolara yakın da ithalatımız olduğunu kaydetti.
Büyükelçi Pohl ise, dostane karşılamadan dolayı Vali Lekesiz’e teşekkür ederek, iki ülke arasındaki güçlü ilişkilerden dolayı kendisinin de memnuniyet duyduğunu söyledi. Büyükelçi Pohl, Hatay’ın bölge olarak önemli imkanlara sahip olduğunu ve bunu yatırımcılara göstermek amacıyla ilimize geldiklerini ifade ederek, ‘Kardeş Şehir’ anlaşması gereği insanlar arasındaki kardeşlik ilişkilerini gördüğüm zaman çok mutlu oldum, çünkü ilişkilerde önemli olan insani boyuttur ve bunu burada tüm samimiyetiyle gördüm’ dedi.
İlimizde yaşayan farklı dinlere mensup insanların temsilcileri ile de bir araya geldiğini hatırlatan Pohl, onların yan yana, barış ve kardeşlik içinde yaşamaları beni ayrıca çok mutlu etti. Bu durumun aslında Türkiye’yi de aşacak şekilde tüm dünyaya örnek olmasını isterdim’ diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Lekesiz günün anısına Büyükelçi’ye ilimizdeki barış ve hoşgörüyü simgeleyen, üç semavi dinin sembollerinin bir arada bulunduğu plaket verdi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.