Ali Tekten; “AHM PORT CITY Çekim Merkezi Olacak”

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İlçe Başkanı Uğur Feriz ve yönetim kurulu üyeleri, işadamı Ali Tekten’i ziyaret ederek, yeni yapılacak olan 5 yıldızlı otel ve çok amaçlı tesisler için yerinde teknik ve detaylı bilgiler aldılar. Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren işadamı Ali Tekten, AHM PORT CITY projesini İskenderun’a kazandırmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Tekten ziyarette yaptığı konuşmasında, “Yeni bir projenin başlangıcını hazırlamaya çalışıyoruz. İnanıyorum ki, İskenderun için çok iyi bir proje. Yeni bir proje, yeniliklerle dolu çok amaçlı bir proje” dedi.

ÇOK AMAÇLI BİR PROJE
Tekten, İskenderun’a yapılacak olan 5 yıldızlı otel ile ilgili teknik bilgiler vererek, sözlerine şöyle devam etti;
“Tesis içerisinde iş merkezi, eğlence merkezleri, oyun salonları olmak üzere çok amaçlı bir proje olacağını tahmin ediyoruz. Projede çocuk kadın ve sosyal yaşam merkezi odaklı yerlerimiz olacak. 10 bin metrekare alanda büyükler kadar çocuklarımız içinde yerler olacak. Çocuk balesinden, yüzme havuzuna kadar çeşitli market ve çocuklara eğitim verebilecek çok amaçlı yapılanmalar olacak. 16 kat olan projemiz, yerin altında da iki kat olacak. Burada bir katı dükkanlar mağazalar olacak, Ünlü marka ve bankalar ile esnaflar olacak.”
Ali Tekten; “AHM PORT CITY Çekim Merkezi Olacak”
HASAN BABA REZERVASYON YAPTIRDI
Başarılı işadamı Ali Tekten konuşmasında, “Daha şimdiden Hasan Baba rezervasyon yaptırdı. Bizler minimum 200 metre kare iş yerleri yapacağız. Projemizde yerin üzerinde araç olmayacak. Golf salonları, Türk hamamları, Saunalar, kapalı yüzme havuzları olmak üzere toplam 18 kat olacak. Özellikle belediye meclisindeki arkadaşlarımız bize çok büyük destek verdiler. Kimisi otel yapılmaz dediler ama, biz özellikle otel yapılmasını istedik. Çünkü otel çekim merkezi olacak. Burada kulüp sistemi ile indirim ve konut satışları da olacak. İskenderun’a yakışır bu tesis 60 dönem bir arazi üzerinde kurulacak” ifadesini kullandı..

LİMAN İSKENDERUN’UN DİNAMİĞİ OLACAK
İskenderun Limanı’nın önemine de vurgu yapan Tekten, “Tesislerimizin limana yakın olması, çok önemli. Biz limanın çalışacağını biliyoruz. Liman bu şehrin dinamiği olacak. Bu bölgedeki arsalar da çok kıymetlenecek. Biz bu projeyi uzun süren araştırmalar sonucunda yaptık. İskenderun’da banka mevduatı ve potansiyel anlamında çok iyi durumda. İskenderun ile ilgili umut veren olumlu söylemlere ihtiyacımız var. İnanıyorum ki, İskenderun limanına gerekli alt yapı yatırımların yapılması, konteynır terminalinin kurulması ile liman bölgenin çekim merkezi haline gelecek. Bu da İskenderun ekonomisine olumlu yönde yansıyacaktır. İskenderunlu iş adamları olarak şehrimize 5 yıldızlı bir otel yapmanın ve bu projeyi hayata geçirmenin heyecanı içerisindeyiz” dedi.

İSKENDERUN BELEDİYESİ’Nİ AK PARTİ YÖNETMELİ!
Ziyarette söz alan Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ise, İskenderun’un hükümetten yatırım ve hizmetlerden fazlasıyla istifade ettiğini belirterek, “Ak Parti olarak İskenderun limanının özelleşmesi ile kamu yatırımları şehrimize fazlasıyla geldi. Ancak yerel anlamda sıkıntılar yaşıyoruz. İskenderun Belediyesi’ni Ak Partili yapmak ve daha fazla hizmetlerin gelmesi için çalışmamız gerektiğine inanıyorum” dedi.

CESUR YATIRIMCILARI KUTLUYORUM
İskenderun’a lojistik köy projesinin kurulması ile limanın daha da hareketleneceğine vurgu yapan Milletvekili Karasayar, “Burada İskenderunlu yatırımcılarımız da geleceği gördükleri için yaptıkları cesur yatırımlarından dolayı kutluyorum. İskenderun önü açık bir şehir. Suriye olaylarının bir an önce bitmesi ile komşu ülkelerimiz ile olan ticaret ve kültürel ilişkilerin daha a güçleneceğini umut ediyoruz. Kırıkhan Hassa projesinin hayata geçirilmesi, limana kurulacak olan konteynır terminali sonrası İskenderun ekonomisi daha da canlanacak. Esnafından tamircisine, otelcisinden berberine kadar küçük büyük tüm esnaflarımız bu ekonomik hareketlilikten istifade edecekler ve bölgemizde sıcak para akışı sağlanacak. İskenderun 1980 öncesi limanın çok çalıştığı o şaşalı günlerine dönecektir. Hükümet olarak her zaman yatırımcının yanında olduk ve yatırım yapan iş damlarımıza gerekli desteğimizi esirgemedik. Burada önemli olan İskenderun’a ve bölgemize faydalı olabilmektir. Bu bağlamda. İskenderun’a kazandıracağınız bu devasa tesisler için sizi ve tüm ekibinizi yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.