Toplum destekli polislerden kapsamlı çalışma

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polisler kentin her köşesini karış karış gezerek vatandaşın ayağına kadar giderek her türlü konularda bilgilendiriyorlar.
TDP biriminin başkomiseri Ahmet Pürmüzlü ve çalışma arkadaşları vatandaş ile direk temas halinde olarak yaşanacak olayları önceden ortadan kaldırmayı hedefliyorlar.
Toplum destekli polislerden kapsamlı çalışma
Toplum destekli ekipler Karaağaç bölgesine giderek burada mahalle muhtarları ve kahvedeki vatandaşları tek tek ziyaret ederek onların sıkıntılarını dinlediler. Vatandaşlar bir an karşılarında polisi görünce şaşırdı. Sonrasında onların sorun ve sıkıntılarını dinleyen polis takdir topladı. Polisler burada vatandaşlara broşürlerde dağıtarak önemli bilgiler aktardılar.
Toplum destekli polis memuru Cemil Kabla, “Birimimiz 2,5 yıldır İskenderun’da faaliyet göstermekte. Bizim hedefimiz genel manada halkla ilişkileri güçlendirmek suçla mücadele ederken sizlerin desteğini alabilmektir. Tabi bunun yanı sıra bizim farklı görevlerimiz var. Bu görevlerimizin bir tanesi de günlük hayatta başımıza gelebilecek olaylara karşı sizleri uyarabilmek. Bu bağlamda sizlerle birlikte olmak istedik. Şehir içinde daha önce dağıtmış olduğumuz el ilanlarımız vardı. Bu ilanları zaman zaman otopark da araçlarınızın üzerine bıraktık. Fakat son zamanlarda Karaağaç belediyesinde hırsızlık olayları daha fazla olduğundan dolayı daha kapsamlı bir çalışma yapalım dedik. Hazırladığımız el ilanlarını kahvelere kitlelerin çok olduğu ve görülebilecek yerlere dağıtmayı uygun gördük. Ve sizlerden özellikle ricamız araç içlerinde görünür yerlerde eşyalarınızı bırakmayınız. Çünkü boş bile olsa araç içinde hırsızlar gördükleri çantayı içinde değerli bir eşya var sayıp aracınızın camını kırarak içinden eşyayı alıyorlar. O yüzden sizlerden ricamız aracınızda değerli kıymetli eşyalarınızı bırakmayınız.

KONTÖR DOLANDIRICILARINA DİKKAT
Son zamanlarda vatandaşları arayarak kendilerini savcı, hakim ve emniyet müdürü olarak tanıtanlara kimsenin itibar etmemesini isteyen polis memuru Kabla, “Onun dışında dolandırıcılık konusuna gelirsek, son zamanlarda bu dolandırıcılık olayları arttı. Polisin askerin savcının ismini kullanarak vatandaşları arıyorlar, kredi kartı kimlik bilgilerini ve T.C kimlik numaralarınızı istiyorlar. Biz diyoruz ki; hiçbir polis asker savcı sizi arayıp, kimlik bilgilerinizi, kredi kartı bilgilerinizi istemez. Biz her zaman devletin bir gücü olarak sizlerin yanınızdayız. Her türlü işinizi görmeye hazırız. Yeter ki; siz bize destek verin. Bugün bütün olaylar sizlerin gözü önünde oluyor ve herkes geri adım atıyor. Biz size diyoruz ki, bizim gören gözümüz, duyan kulağımız ve tutan elimiz olun. Sadece ve sadece herhangi bir olay karşısında 155’i arayın ve bizlere bilgi verin. Avrupa’da suçların yüzde 99’u vatandaşın desteği ile çözülüyor. Siz de bu konularda bize destek olun” diyerek uyarıcı açıklamalarda bulundular.
Yapılan ziyaretten memnun kalan vatandaşlarda, “Biz her zaman devletimizin yanındayız. Sizlere olan güvenimiz hiçbir zaman sarsılmadı. Lütfen sizlerde bizlere güvenin” ifadelerini kullandılar.
Yapılan konuşmalardan sonra ise toplum destekli polisler ise kahvelerin camlarına ve iş yerlerine duyurucu el ilanlarını asarak vatandaşı bilgilendirdiler.

Önceki İçerikDünya şampiyonundan Başkan Altan’a teşekkür ziyareti
Sonraki İçerikTuğamiral Demirhan’dan Vali Lekesiz’e Ziyaret
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.