Engelliler için bir ilk!

İskenderun Belediyesi engellilerimizin hayatını kolaylaştırıcı çalışmalarını sürdürüyor
Engelliler için bir ilk!
İskenderun Belediyesi, engellilerimizin yaşamını kolaylaştırmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. İskenderun Belediyesi hizmet binası girişinde ve bina içinde engellilerimizin iş ve işlemlerini daha rahat gerçekleştirmeleri amacıyla kauçuk esaslı hissedilebilir ve uyarıcı yüzey malzemelerinin döşenme çalışması başladı.
Kauçuk esaslı hissedilebilir ve uyarıcı yüzey malzeme döşenme çalışması, belediye binası kaldırım ve girişlerinde yerleştirilen görme engelli tuğlalarını karşılayacak şekilde yapılıyor. Oluklu ve kabartmalı olarak iki farklı şekilde yerleştirilmiş olan görme engelli tuğlaları ile kaldırımın bittiğini, başladığını veya devam ediyor olduğunu, inişlerinin işaretini alan engellilerimiz, kauçuk esaslı hissedilebilir ve uyarıcı yüzey malzemelerinin döşenmesiyle de bina giriş ve bina içinde de iş ve işlemlerini daha rahat gerçekleştirebilecek. Belediye binasında ayrıca, engellilerimizin rahat kullanımı için tuvaletlerde de çalışma yapılıyor. Engelli dostu kaldırım çalışması da devam ediyor.
Engelli çocuklarımıza özel Engelli Park-1 Projesi’ni hayata geçiren İskenderun Belediyesi, Barıştepe mahallesindeki düşük gelir seviyesine sahip engelli çocuklarımız için, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, DOĞAKA destekli, İskenderun Belediyesi Engelli Çocuk Parkı ve Spor Aletleri Yapımı projesine de başlayacak.

Önceki İçerikYENİ EMNİYET MÜDÜRÜ, PERSONELİNİ KENDİ EĞİTİYOR
Sonraki İçerikGonca Ailesi’nin mutlu günü
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.