Bir yanımız kırık, hepimizde karamsarlık var

“Bir yanımız kırık, hepimizde karamsarlık var”

Tunceli Ovacık Cumhuriyet Başsavcı Murat Uzun’un yaşamını yitirmesine neden olan terör saldırısına İskenderun’da da hukukçular tepki gösterdi. Başsavcısı İbrahim Ethem Tatar, şerefsizlikle, alçaklıkla yapılan bir saldırı sonucu arkadaşlarının şehit olduğunu vurgulayarak “Lanetle kınıyoruz kelimesi hislerimizin karşılığı değil!” dedi.
Hatay Barosu tarafından İskenderun Adliyesi önünde düzenlenen basın açıklamasında Hakim, savcı, Avukatlar yoğun ilgi gösterdi. Hatay Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Şükran Düzen ile Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Tatar basın açıklaması yaptılar.

8 AY SONRA ACISI TAZELENDİ!
Yaklaşık 8 ay önce görev yaptığı Doğu Beyazıt’ta mesai arkadaşı Cumhuriyet Savcısına yönelik hain, alçakça bir saldırı yapıldığını hatırlatan İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Tatar, “Arkadaşımız vefat etmiş ve şehit edilmişti. Ne yazık ki 8 ay sonra yine bir cumhuriyet savcısı, yine iyi bir insan, yine baba, yine eş, yine bir cumhuriyet savcısına yönelik, aynı mahiyette, şerefsizlikle, alçaklıkla yapılan bir saldırı sonucu arkadaşımız şehit oldu. Lanetle kınıyoruz diyoruz ama lanet kelimesi hislerimizin karşılığı değil! Elimizden gelen bir şey olmadığı için lanetle kınamakla yetiniyoruz” diye konuştu.

İDARENİN HASSASİYET GÖSTERECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ!
Sadece görevi hakkı, hukuku tesis, adaleti temin olan bu arkadaşlarına yönelik saldırıları nereye koyacaklarını bilemediğini vurgulayan Başsavcı Tatar “Bir yanımız kırık, hepimizde karamsarlık var. Buna rağmen her zaman olduğu gibi işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Arkadaşlarımızı rahmetle anıyoruz, dualarımızı da unutmayalım diyoruz. İdarenin de bu hususta gereken hassasiyeti, arkadaşlarımızı, meslektaşlarımızı korumak adına göstereceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

HUKUK DEVLETİNE YAPILAN SALDIRI BU!
Hatay Barosu adına Av. Şükran Düzen de, meslektaşlarına yönelik saldırıyı kınayarak adaletin gerçekleşmesi ve toplumsal huzurun sağlanması için görev yapan cumhuriyet savcıların, bu yöndeki kararlılıklarını, tutum ve anlayışlarını asla değiştirmeyeceklerinin atını çizdi. Av. Düzen Meslektaşlarına yapılan bu saldırıyı hukuk devletine yönelik bir saldırı olarak kabul ettiklerini belirterek, şiddetle kınadıklarını söyledi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.