Ustalık belgeleri verildi

Payas Belediyesi’nin Halk Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı işbirliği sonunda 60 kursiyere ustalık eğitimi sonunda belgeleri verildi.
Ustalık belgeleri verildi
Yapılan törende konuşan, Dörtyol Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Küçük, “Belediyemizin ve başkanımızın desteği ile alınması zorunlu olan Ustalık Belgelerinin eğitimi verilmiş ve şuan ustalarımız belgelerini almaya hak kazanmıştır. Bu destekten dolayı ve her zaman yanımızda eğitim için her türlü destekte bulunan sayın başkanımıza Halk Eğitim Merkezi ve kursiyerlerimiz adına sonsuz teşekkür ederim” diyerek, belediye başkanı Altan’a teşekkür plaketi sundu. Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ise, “Ustalarımıza değer veriyoruz. Bu bizim örf ve adetlerimizde, geleneklerimizden gelen değerdir. Ahilik kültürünü dünyaya tanıtan öğreten bir nesiliz. Bu yüzden ustalarımız bizim için değerlidir, önemlidir. Halk Eğitim müdürümüze teşekkür ederim. Bizimle ortak hareket edip bu eğitimleri vermemizde yardımcı oldular. Eğitim camiasının hangi noktada ihtiyacı var ise biz bunu karşılamak için hazırız. Payas’ta bulunan okullarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Okul yapılması için kamulaştırdığımız arazileri Milli Eğitim Müdürlüğümüze veriyoruz Payas’a okul yapın diye. Payas’taki tüm okulların arazileri Payas Belediyesine aittir. Eğitim konusunda yapamayacağımız hiçbir şey yok. Eğitim ile şehrimizin seviyesini artırmak gayesindeyiz. Belediyecilikte asli görevimiz “İnsanlarımızın mutluluğu için çaba sarf etmektir.” Bu amaçla vatandaşlarımız için her ne eğitim var ise bunu vermeye bu hizmette bulunmaya hazırız” diye konuştu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.