Hatay halkının kardeşliğini provokatörlerin bozmasına asla müsaade edemeyiz

“Hatay halkının kardeşliğini provokatörlerin
bozmasına asla müsaade edemeyiz”

MHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül, son günlerde ülke genelinde seyreden terör olaylarının Türk Milleti’ni derin üzüntüye boğduğunu söyledi ve ekledi: “Bizler de milletimizin bu acılı günlerinde, üzüntülü ancak teröristlere karşı dik duruşlu olma gayreti içindeyiz.”
Hatay halkının kardeşliğini provokatörlerin  bozmasına asla müsaade edemeyiz
MHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül, açıklamasının devamında “Terör ülke topraklarımızın tamamına yayılmış, Ülkemizin birçok kentinde boy göstermeye başlamıştır. AKP Hükümeti terörle mücadeleyi maalesef Nutuk atmak, temennilerde bulunmak, Şehit cenazelerine katılmak gibi algılamaktadır. Ülkemizdeki bu ciddi sorunu muhalefetle müzakere ederek etkin bir mücadeleyi başlatmak yerine, Terörün siyasi bağlantılarıyla müzakere ederek çözmek gibi gafil bir düşünce içinde bulunmaktadırlar” diye konuştu.
Açıklama şöyle: “Ülkemizdeki bu ciddi meseleyi görmezden gelen AKP hükümeti Suriye’deki terörle yakından ilgilenmekte hatta Suriye’deki savaşı adeta körüklemektedir. Suriye’deki olaylar karşısında sağduyu çağrısı yapmak, kardeşliği korumak için çalışmalar yapması gereken Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı maalesef Suriye’nin iç işlerine karışmaya, hatta Suriye’deki hadiseler üzerinden Güney sınırımızda oluşan Terör kamplarını görmezlikten gelmektedir. Suriye’nin kuzeyinde oluşan otorite boşluğu Ülkemizin sınırlarında ciddi bir terör tehlikesi oluşturmaktadır. Bütün bu olayların Türkiye’yi kötü etkilemesinin yanında, Hatay ilimizdeki kardeşliği bozmak isteyen provokatörlerin eylemleri de dikkatten kaçmaktadır. Hatay’da Suriye yönetimi lehine gösteri yapmak isteyenlerin kendi polisleri ile karşı karşıya gelmeleri, polisin kendi vatandaşına, vatandaşında kendi polisine saldırması çok vahim bir durumdur. Bunların müsebbibi AKP Hükümetinin büyük gaflet içinde olmasıdır. MHP Olarak Suriye’de yaşanan olaylardan bizde son derece üzüntü duymaktayız. Suriye’de akan kanın durmasını ve aklıselim bir şekilde çözülmesini istemekteyiz. Dünyanın hiçbir yerinde kan akıtılmasını istemiyoruz. Kutsal olan insanın yaşama hakkına müdahale edilmesi ve öldürülmesini insanlık dışı bir davranış olarak nitelendirdiğimizin bilinmesini isteriz. Hatay halkının kardeşliğini, hoşgörüsünü birkaç provokatörün bozmasına asla müsaade edemeyiz. Diğer siyasi partileri de bu konuda hassas davranmaya davet ediyoruz. Türk milletinin acısı büyüktür. Bu acı hepimizin ortak acısıdır. Şehit verdiğimiz güvenlik personeli ve sivil vatandaşlarımızın hayatını kaybetmelerinden büyük üzüntü duymaktayız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet Aileleri ve Türk Milletine başsağlığı diliyorum.”

Önceki İçerikHOMEND ANTAKYA BELEDİYESPOR BOTAŞ CUP’A GALİBİYETLE BAŞLADI
Sonraki İçerikKupada yaman çıktık: 4-0
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.