Gazilik nesiller boyu taşınacak onurdur!

TBMM’nin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e 1921 yılında Mareşallik ve Gazilik Ünvanı’nın verildiği gün olan 19 Eylül Gaziler Günü, tüm yurtta olduğu gibi İskenderun’da da törenle kutlandı. Atatürk Anıtı’nda, çelenk sunumunun ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.
Gazilik nesiller boyu taşınacak onurdur!
Gaziler Günü Anma Programına, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği, muharip gaziler katıldı.
Gazi Piyade Er Recep Fantazi’nin günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptığı programda, bir öğrenci de şiir okudu.
Programda, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e, Başkan Yardımcıları da eşlik etti.
İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç’ın evsahipliğinde Subay Orduevi’nde düzenlenen kahvaltılı sohbette gaziler ve aileleriyle bir araya geldi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.