Yıldızlar yeni eğitim dönemine ‘Merhaba’ dedi

Geçtiğimiz yıl yapılan sınavlarda üstün başarılar elde eden Tufan Yıldızlar Koleji yeni eğitim ve öğretim dönemine coşkulu bir törenle ‘Merhaba’ dedi. Törende konuşan Tufan Yıldızlar Koleji kurucusu Osman Tufan, ülkenin içinde bulunduğu zor durumu değerlendirdi. Tufan, “Mustafa Kemal Atatürk’ün izini kaybettiğimiz için bugün içinden çıkamaz bir haldeyiz” dedi.

Dörtyol’da eğitim ve öğretim veren Tufan Yıldızlar Koleji 2012-2013 eğitim ve öğretim dönemini ışıl ışıl parlayan gözlerle açtı. Törende öğretmenleri ve arkadaşlarıyla yeni tanışan birinci sınıf öğrencilerinin heyecanı ve mutluluğu törene ayrı bir renk kattı. Genç ve dinamik eğitim kadrosuyla yeni eğitim ve öğretim dönemini açan Tufan Yıldızlar Koleji’nde yönetici-öğretmen-veli ve öğrenciler adeta kenetlenerek birlik ve beraberliğin en güzel tablosunu oluşturdular. Törende konuşan Tufan Yıldızlar Koleji Kurucusu Osman Tufan, bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı eserlerin öneminden bahsederek, “Düşünün dünya o kadar geniş ki, etrafımızda savaşlar var, hainler var, bölücüler var, terörizm var. İşte bunlar hep Mustafa Kemal Atatürk’ün izini terk ettiğimiz içindir. Bizler çağdaş Türkiye’nin onurlu, ülkesini ve milletini seven, bireyler yetiştirmek için dinamik öğretmenlerimizle eğitim veriyoruz. 2012-2013 eğitim-öğretim yılı hepimize hayırlı olsun. Türkiye Cumhuriyeti’nde karanlığın hüküm sürdüğü günlerde, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının öncülüğünde, özgürlük, bağımsızlık, çağdaşlık için kenetlenen halk tarafından kuruldu. Bugün bizlere armağan edilen bu Cumhuriyetin onurunu ve gururunu yaşamaktayız” dedi. Yaptığı konuşmada gençlere de seslenen Tufan, “Bu ülkeye ve değerlerine sahip çıkın. Bizlerden çok şey bekleyen velilerimiz var. Onlara daima Tufan Yıldızlar Koleji olarak şunu söylüyoruz; ‘Tek derdimiz var o da başarmak” eğer biz Hatay’da 1. olamıyorsak bu okulu ayakta tutmanın bir anlamı yok. Bize güvenen velilerin ‘Biz çocuklarımızın iyi eğitim almasını istiyoruz, iyi insan olmasını istiyoruz. Onun için biz bu okulu tercih ediyoruz’ şeklindeki sözleri bizlerin çalışma azmini daha da artırıyor” ifadelerini kullandı.

BİZE İYİ İNSAN OLMA BORCUNUZ VAR
Tufan Yıldızlar Koleji Kurucusu Osman Tufan konuşmasının sonunda sevgi ve saygıya dayalı sözler kullanarak, “Bu okula geldiyseniz sizin bize iyi insan olma borcunuz var. Gönlünüzde ki insan sevgisine ihtiyacımız var. Bizim Kur’an-ı Kerim’imizin de ilk kelimesi de ‘Oku’dur. Oku demek sadece kitap okumak değildir, insanı okuyun, doğayı okuyun, aileyi okuyun, sevgiyi okuyun, karşılıklı değer her şeyi okuyun. Bize verilen mesaj bu, bize verilen sevgi bu. Siz o sevgiyi kalbinize yerleştiremezseniz her şey boş. Çocuklar büyük okullarda okumuşsunuz ama kalbinizde insan sevgisi yoksa daha büyüğü Allah sevgisi yoksa hepsi boş. İşte Mustafa Kemal Atatürk bugün biz bunları konuşalım diye bu ülkeyi bize verdi” şeklinde konuştu.

Önceki İçerikTELEFERİK’İN ALT İSTASYON KAZI ÇALIŞMALARI SON AŞAMADA
Sonraki İçerikAhilik Bayramı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.