İskenderun’da Belediye başkanı otoparktan geçtiği sırada görevlinin sözlü saldırısına maruz kaldı

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, ailesi yanındayken, otoparktan geçtiği sırada görevlinin sözlü saldırısına maruz kaldı, geçiş hakkı engellendi

Ne oluyoruz?
İskenderun’da Belediye başkanı otoparktan geçtiği sırada görevlinin sözlü saldırısına maruz kaldı
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, İskenderun’da şehir merkezinde bulunan özel bir otoparkta sözlü saldırıya maruz kaldı. Şehir merkezinde İskenderun Belediyesi’ne 100 metre uzaklıkta olan özel bir otoparkta iddialara göre olay şöyle gelişti; Ailesiyle birlikte İskenderun’a gelen ve burada çocuğunu dershaneye bırakacak olan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, kendi kullandığı aracı yan taraftaki otoparka bırakarak bitişikte bulunan otoparkın bahçesinden geçti. Bu sırada aracını bir başka otoparka bırakan ve eşi ile çocuğuyla yan tarafta bulunan otoparkın içerisinden geçtiği için otoparkta görevli olan bir kişi Payas belediye Başkanı Bekir Altan’a sözlü saldırıda bulundu. Otoparkı kullanarak karşıdan karşıya geçmek istediğini belirten ve bu otoparkların kumu ya ait yerler olduğunu belirten Belediye Başkanı Altan, durumu bildirmek üzere önce İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’i arıyor, fakat cevap alamıyor. Ardından Zabıta Müdürlüğü’nü arayan Başkan Altan, buradan da hiçbir şekilde cevap alamıyor. Daha sonra polisi arayan Altan, çok kısa süre içinde olay yerine gelen ekiplere durumu anlattı.
Yaşanan olay üzerine sinirlenen Payas Belediye Başkanı Altan, “Demek ki; İskenderun eski günlerine dönüyor. Aslında bu kentin insanları o kadar çok değerli ki, ama görüyoruz, her yeri otoparkçılar parsellemiş ve vatandaşlara da sıkıntı yaratıyorlar. Ama hukuk her şeyin üzerindedir” diyerek maruz kaldığı hadiseye tepkisini gösterdi. Anında olay yerine gelen emniyet birimleri, örnek tavırlarıyla başta Payas Belediye Başkanı Bekir Altan olmak üzere tüm tarafları soğukkanlı bir şekilde yatıştırarak hukuki yönden çözülmesini sağladı.
Başkan Altan davacı olurken, kendisine sözlü hakarette bulunan kişi gözaltına alındı.
Olayın duyulması üzerine ise Payas’tan çok sayıda kişi İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün önüne geldi. Payas AK Parti İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Ak parti İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz ve yönetim kurulu üyeleri de emniyet müdürlüğünde ifade veren Başkan Altan’ı yalnız bırakmadı. İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başer’in olayla ilgilenmesinin ardından ifadesi alınan Altan, emniyet müdürlüğü çıkışında ise basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ailesiyle birlikte otoparkın içerisinden geçerken sözlü tehditlere maruz kaldığını söyleyen Altan, “Burada yaşananlar çok çirkin, İskenderun’a hiç yakışmıyor. Gerçekten bu halkın bizim yanımızda çok büyük değeri var. Ama vatandaşlara otoparkçıların nasıl davrandığını kendim gözlerimle gördüm. Bu nedenle İskenderun halkına olan saygımdan dolayı durumu hukuki yollarla takip edeceğim ve davacı oldum” dedi.
Bu arada Başkan Altan, olay yerine hemen gelerek müdahil olan İskenderun emniyet teşkilatına teşekkür etti.

Önceki İçerikMilletvekili Edipoğlu Başkan Civelek’i ziyaret etti
Sonraki İçerikMustafa Kemal Atatürk’ün izindeyiz
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.