ALTYAPI SORUNU KÖKTEN ÇÖZÜLÜYOR

Antakya Belediyesi Su ve Kanal İşleri Müdürlüğü ekipleri, Ürgenpaşa Mahallesi 75. Yıl Caddesi’nde alt yapı çalışmalarını hızla sürdürüyor. Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş bölgede yürütülen çalışmaları yerinde denetledi.
ALTYAPI SORUNU KÖKTEN ÇÖZÜLÜYOR
Savaş çalışmaların % 70 oranında tamamlandığını, kalan kısım için ekiplerin, bölgenin alt yapı sorununu çözüme kavuşturmak amacıyla, Ürgenpaşa Mahallesi 75.Yıl Caddesi’nde devam eden yağmur suyu kanalı döşeme faaliyetlerini hummalı bir şekilde sürdürdüğünü ifade etti. Bölgede ihtiyaç duyulan alanlarda yağmur suyu kanalı çalışmasını gerçekleştiren Belediye ekipleri projeye uygun imalat yaparak yaşanan altyapı sorunlarına son noktayı koyuyor. Çalışmayla birlikte kış aylarında yağan yağmurlar sonrasında akışa geçen sular böylelikle tahliye edilmiş olacak. 01.06.2012 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen, 09.07.2012 tarihinden itibaren yapım faaliyetlerine başlanan75.Yıl caddesi’ yağmur suyu kanalı altyapı döşeme çalışmaları kapsamında bugüne dek toplam uzunluğu 1400 metrelik çeşitli çaplardaki dairesel kesitin 1200 metresi, 1300 metrelik kutu kesitin 800 metresinde yapım faaliyetleri gerçekleştirildi. Şu günlerde devam eden çalışmalar kapsamında öncelikle, Ş.Balcı Caddesi Simge Market Kavşağı ve Ürgenpaşa Hatmar Kavşağı hızla tamamlanmak suretiyle araç ve yaya trafiğine açılacağı ifade edildi. Şu ana kadar % 70 oranında tamamlanan projeye Ekinci Kavşağı ve Hüseyin Özbuğday Lisesi civarındaki hatların yapımı da eklenerek proje yapımının bütünüyle kısa bir zaman içinde bitirilip, altyapı sorunu kökten çözüme kavuşturulan caddenin mahalle yaşayanlarının ve kent insanının hizmetine sunulacağı belirtildi. Ürgenpaşa Mahallesi sakinleri, sorunlara köklü ve uzun vadeli çözümler getiren Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş’a yapılan hizmetlerden ötürü teşekkürler ettiler.

Önceki İçerikKenan Evren İlkokulu’nun adı değişsin
Sonraki İçerikATALAR KOLEJİ GAZİANTEP YOLCUSU
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.