Dedikoduyla huzurumuzu bozamayacaklar

“Dedikoduyla huzurumuzu bozamayacaklar”

Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit, yönetim kurulu üyeleri Turgut Kazan, Tufan Türenç, Yalçın Büyükdağlı ve Ersu Oktay Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’ı ziyaret etti. Ziyarette Hatay Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyesi Mithat Kalaycıoğlu’da yer aldı.
Dedikoduyla huzurumuzu bozamayacaklar
Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit, komşu ülke Suriye’de yaşanan gelişmeler ışığında Hatay ile ilgili yazılı ve görsel medyada yer alan haberlerin ne denli doğru bilgilere dayandığı noktasında süreci bizzat yerinde gözlemleme ve incelemelerde bulunmak üzere Hatay’da bulunduklarını belirtti. Birgit, bu çerçevede ilin mülkü amirleri, işadamları, sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarıyla görüşmelerde bulunduklarını, amaçlarının yaşanan sürecin Hatay’daki etkilerini tespit etmek, olup biteni yakından görmek ve bu doğrultuda gerçeklere ulaşıp doğru haber yapabilmek olduğunu ifade etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Hatay’da üç semavi dinin ve farklı mezhep mensubu insanların asırlardır kardeşçe bir arada yaşadığını, yerel dinamikler olarak mevcut süreçte birlik ve beraberlik içinde olduklarını, vatandaşlarımızın sağduyulu hareket ettiğini, dedikodu ve fitnelerle huzur ve refah ortamını hiç kimsenin bozamayacağını belirtti. Suriye ile tarihe dayanan kardeşlik ve akrabalık bağlarının olduğunu, ülke ve şehir olarak zor durumdaki sığınmacılara kucak açtıklarını ancak hiçbir suistimale de izin verilmediğini, dedikodulara itibar edilmemesi gerektiğini ve olaylara geniş perspektiften bakılmasının daha doğru olacağını belirten Başkan Savaş, farklı motif ve renklerde olan tüm insanların ortak akılla Hatay’ın ve ülkemizin huzuru ve barışı için hep birlikte birlik ve beraberlik içinde hareket ettiklerini, sorumluluk makamlarında olan herkesin bu doğrultuda uğraş verdiğini vurguladı. Ziyaretin ardından Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit ve yönetim kurulu üyelerine, Gazeteci-Yazar Mithat Kalaycıoğlu’nun yazdığı ve Antakya Belediyesi Kültür Yayınları çerçevesinde bastırılan “Hatay Halk Bilimi” adlı kitabını hediye etti ve günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.