“Yüreğimizdeki yangın hergün büyüyor”

CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, partilerinin kuruluşunun 89’cu yıldönümüne dikkat çekerek “Cumhuriyet Halk Partisi dünyanın en eski, Türkiye’nin de en köklü partisi” dedi.
CHP İlçe Başkanı Süleyman Uyar, partilerinin kuruluşundan itibaren Türkiye’nin yeniden imarında, iktisadi yapılanmasında, çok partili rejime geçişte, demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin gelişmesinde, sosyal devletin oluşmasında emekleri ve emek verenleriyle beraber bugünlere kadar geldiğini ifade etti. Uyar, bağımsızlık mücadelesini yürüten Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamı olarak, 9 Eylül 1923 günü Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partisinin emperyalist ülkelerin pazarı durumuna düşmüş bir ülkenin kurtuluş ve kuruluşunu gerçekleştiren, dünyanın en köklü ve Türkiye’nin en eski siyasi partisi olduğunu söyledi.
Uyar, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, dünden bugüne kadar emek veren, yarınlarda da emek verecek örgüt arkadaşlarından gönül verenine kadar herkesi en içten duygularını belirterek Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece ilelebet var olacağı inancında olduğunu kaydetti.“Yüreğimizdeki yangın hergün büyüyor”
CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, ayrıca Beytüşşebap’ta terör örgütü PKK tarafından katledilen ve Afyon’da şehit olan askerler ile ilgili de bir açıklama yaparak “Yüreğimizdeki yangın her gün büyüyor” dedi.
Güneydoğudaki terör olaylarına dikkat çektiği açıklamasında CHP İlçe Başkanı Süleyman Uyar, “AKP Hükümeti şehitlerimiz karşısındaki vurdumduymaz tutumunu ısrarla sürdürüyor. Akan kanlar ve analarımızın gözyaşlarının bir an önce durdurulması gereken. Bu konuda yetki AKP iktidarındadır. Muhalefete kulağını tıkayan AKP partimiz tarafından yapılan olağanüstü toplantıya da gelmeyerek bu konudaki umarsızlığını adeta ispatlamıştır. Birkaç Mehmet ölmekle bir şey olmaz diyerek, şehitleri hiç yerine koyan AKP hükümetini bir an önce terör konusunda aklıselim olmaya çağırıyorum. Her geçen gün yüreğimizdeki yangın biraz daha büyüyor. Artık bu yangın bitsin. Kardeşkanı dursun. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum” şeklinde konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.