Mevzuata uygun toplantı ve yürüyüşlerin yasaklanması söz konusu değildir

Vali Lekesiz:

“Mevzuata uygun toplantı ve yürüyüşlerin yasaklanması söz konusu değildir”

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, dünkü izinsiz gösterinin ardından yaptığı açıklamada, mevzuat hükümlerine uygun şekilde yapılan basın açıklamalarının, toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yasaklanmasının söz konusu olmadığını belirtti.

Konu ile ilgili Hatay Valiliği’nden yapılan açıklamada, fiilen izinsiz gösteri yürüyüşüne dönüşen organizasyonlara müsaade edilmeyeceğinin altı önemle çizildi. Açıklama şöyle; “03-04-05-06/09/2012 tarihlerinde bazı internet siteleri, ulusal ve yerel basında; Valimiz M. Celalettin Lekesiz’in yapmış olduğu açıklamada ‘Hatay İlinde yapılacak olan basın açıklamalarının ve gösteri yürüyüşlerinin yasaklandığı’ şeklinde haberler yer almıştır. Hiç kuşkusuz günümüzde insan hak ve özgürlükleri, uluslararası toplumun ortak değer ölçüsü haline gelmiştir. Uluslararası camianın eşit ve saygın bir üyesi olarak kabul görmek, insan hak ve özgürlüklerini toplumsal ve siyasal düzenin dayandığı temel değerler haline getirmekle mümkündür. Valiliğimiz tarafından yukarda belirtilen temel ilkeler konusunda azami derecede hassasiyet gösterilmektedir. Ancak, demokrasiler; bir taraftan hak ve özgürlükler sistemi iken, diğer yandan da sorumluluklar ve yükümlülükler sistemidir. Bu nedenle sivil toplum örgütlerinin bu hak ve özgürlüklerini kullanırken ve halkı aydınlatma unsurunu gerçekleştirirken hukuk içerisinde hareket edilmesi zorunluluğu açıktır. Belirtilen nedenlerle Sayın Valimiz M. Celalettin Lekesiz’in 03/09/2012 Pazartesi günkü STK’ların ziyaretinde yaptığı değerlendirmede; “Basın açıklaması adı altında ‘fiilen izinsiz gösteri yürüyüşüne dönüşen organizasyonlara müsaade edilmeyeceği’ belirtilmiştir. Mevzuat hükümlerine uygun şekilde yapılan basın açıklamalarının ve toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yasaklanması söz konusu değildir.”

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.