Hani dikey büyüyecektik?

İskenderun Belediye Meclisi gündemdeki maddeleri görüşmek üzere toplandı. 2 Maddelik oturuma Belediye Başkanı Yusuf Civelek başkanlık etti. Meclis oturumunda iş adamı Paşa Karaca’nın 3 M Garden Club civarında 5 bin 200 m2 alana yaptıracağı konut için meclise gelen öneriye AK Parti, Demokrat Parti, MHP ve bağımsızların evet yönündeki tutumunu, CHP son dakika hamlesiyle 1/25000’lik imar revizyon planını bekleyelim’ sözleriyle egale etti. Meclisteki bu tutum tepkiye neden oldu.
Daha düne kadar İmar revizyon planını beklemeden yatırım için gelen önerileri geri çevirmeyip jet hızıyla geçiren mecliste, Paşa Karaca’nın emsal 2 üzerindeki meclise sunduğu öneriyi ‘Her zaman yatırımcıya tüm kapılarımız açık, yeter ki İskenderun büyüsün. Artık dikey büyüyelim’ şeklindeki söylemleriyle ters düşmesinin apaçık göstergesi oldu. Diğer siyasi partilerin meclis üyeleri, son dakika kapalı kapılar ardındaki görüşmeleriyle öngereye sıcak bakmayan CHP’nin tutumuna tepki gösterdiler.

YATIRIMCILARIMIZI NEDEN ZOR DURUMA DÜŞÜRELİM?
2 maddelik meclis oturumunda gündem dışı ilk söz alan MHP Grup Başkanvekili Garip Şandır, Türkiye Suriye arasındaki tırmanan gerilime değindi. Suriye olaylarından en çok İskenderun’un etkilendiğini kaydeden Şandır, bu olayların bir an önce son bulmasını diledi. Şandır ayrıca Paşa Karaca’nın yapacağı konutlarla ilgili de yaptığı açıklamada, Başkan Civelek’in bu meclise ilk oturduğunda en sıkıntılı durumun imar olduğunu söylediğini hatırlatarak, “Bizler meclis üyesi olarak bundan rahatsızız. Toplu halde meclise getirelim. Bu iş bitsin. Başka belediyeler imar revizyon planını nasıl yaptı? Birçok belediye 1/25000’lik planı bitirdi. Yatırımcı İskenderun’a yatırım yapacağım. Ne zaman imar planınız bitecek? Diye soruyor. Biz neden yatırımcılarımızı zor duruma düşürelim?” dedi.
Hani dikey büyüyecektik?
DAHA ÖNCE KİŞİYE ÖZEL ÖNERİLER ONAYLANDI, ŞİMDİ NE DEĞİŞTİ?
Demokrat Parti Grup Başkanvekili Ali Kılıç Çirkin ise, daha önce meclise gelen kişiye özel önerilere sıcak bakıp onayladıklarını, şimdi neden söz konusu yatırım konusunda 1/25000 binlik imar revizyon planının ortaya çıkarılmasına sert tepki gösterdi. İskele v.b yatırımların bir seneden önce bitmeyeceğini kaydeden Çirkin, seçimlere de az bir süre kaldığını ne zaman 1/25000’lik imar revizyon planının hayata geçeceğini dile getirdi.

BAŞKAN CİVELEK SESSİZ KALDI
Bu arada İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise, söz konusu yatırım konusunda ağzını açmayarak sessiz kaldı. Daha önce meclise gelen önerilerde her zaman yatırımcıyı destekleyen açıklamalarda bulunan ve yatırımcıyı İskenderun’un menfaati için kaçırmamamız gerektiğinin altını çizen Başkan Civelek’in sessiz kalması kafalarda soru işareti bıraktı.

BU ACELE NİYE?
CHP’li Kamil Turan da Paşa Karaca’nın yatırımı için yaptığı açıklamada, “ İş adamının talebi varmış.. Keşke bu talep olduğu zaman gruplarla görüşseydik. Mecliste bir grubun derdi varsa gelsinler görüşelim. İmar planı ihalesine çıkıldı. İmar planı ihalesi birkaç ay içinde bitecek. Bu aceleler nedir. Bunu da önümüzdeki süreçte göreceğiz. 20 30 yıllık yapılması gereken imar planını yapıyoruz. Şehrin önünü açtığımız gibi kimsenin imar paftası üzerinde kırmızı kalemle rant değişikliği yapmayacağının garantisini sağlamış oluyoruz. Meclisin bu çalışması bu yüzden değerli” şeklinde konuştu.
Son olarak gündem dışı söz alan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise, kentteki yatırımlardan bahsederken, söz konusu öneri ile ilgili tek bir kelime bile etmemesi dikkat çeken noktaların başında geldi.
Meclis oturumu gündemdeki iki maddenin ilgili komisyonlara havalesiyle kapandı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.