Dudu İTSO ziyaretinde Suriye olaylarını değerlendirdi

CHP Hatay milletvekili Dudu, İTSO ziyaretinde Suriye olaylarını değerlendirdi

CHP Hatay milletvekili Mevlüt Dudu, İlçe Başkanı Süleyman Uyar ve parti yönetim kurulu üyeleri İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek bölge ekonomisi hakkında karşılıklı fikir alış verişinde bulundular.
Dudu İTSO ziyaretinde Suriye olaylarını değerlendirdi
İTSO yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Milletvekili Mevlüt Dudu, İskenderun ile ilgili yaptıkları çalışmalar ve Meclis te verdiği soru önergelerini bir dosya haline getirerek İTSO Başkan vekili Bülent Seküçoğlu’na teslim etti.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkan vekili Bülent Seküçoğlu, İskenderun ve bölge ekonomisini etkileyen ve ekonomik yönden ithalata ve ihracatı sekteye uğratan Suriye olaylarının bir an önce bitmesi temennisinde bulunduklarını ifade etti.

Ziyarette özellikle Suriye olayları ve Hatay’ın Büyükşehir belediyesi olması ile bölge ekonomisine artı ve eksileri görüşüldü.

Suriye olaylarının Hatay ekonomisini büyük zarara uğrattığını ifade eden milletvekili Dudu, “Benim girişimim üzerine CHP Genel merkezi bir çalışma başlattı Mardin, Gaziantep, Şanlıurfa ve sınır illerini kapsayan bir çalışma başlattık. Ben de bu çalışma içerisinde yer aldım. Suriye’de yaşadığımız kriz özellikle Hatay’a büyük bir darbe vurmuştur. Krizin faturasında sadece aylık ihracatta 150 milyon dolar eksilme var. Maliye bakanının söylediği gerçekleri yansıtmıyor” dedi Suriye ve Rusya’nın Türkiye için çok önemli bir Pazar olduğuna dikkat çeken milletvekili Duru, “Ortadoğu pazarını da maalesef kaybettik. Özellikle yaş sebze ve meyve ihracatının yanı sıra transit taşımacılıktaki taşımacılıkta yüzde 75 düşüş var. Bu olaylar Rusya pazarını da etkileyecektir Özellikle dağın öbür tarafı olan Antakya, Reyhanlı, Altınözü ve çevresinde esnaf kan ağlıyor. İskenderun’da çok fazla hissedilmese de durum pek iç açıcı değil. Bu olayların çok fazla dile getirilmememsisini hayretle karşılıyoruz. Özellikle esnaf odalarının dile getirmemesini hayretle karşılıyorum” dedi.

Hatay’ın Büyükşehir belediye olmasına da değinen milletvekili Dudu sözlerine şöyle devam etti: “Ben seçimlerden önce bir iddiada bulunmuştum İskenderun’u büyük şehir yapmaları konusunda ancak Başbakan söz verdi Hatay’ın büyük şehir belediye olması için ve Ekim ayı içerisinde Hatay’ın büyük şehir daha doğrusu bütün şehir olmasını bekliyoruz. Hatay’ın Büyükşehir belediyesi olmasının İskenderun’a bir katkı getireceğini sanmıyorum. Ak Parti iktidarının getirmek istediği model farklı bir model ve ilin tamamının kapsayacak bir model. Bu şartlar altında tek çare İskenderun’un il olmasıdır. Bu konuda İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının da büyük destekleri var. İskenderun ekonomisi ve bölgede yaşanan ekonomik krizden bir an önce sona ermesini temenni ediyoruz” dedi.

Toplantıda söz alan İTSO yönetim kurulu üyesi Çağrı Belibağlı ise, Suriye olaylarının özellikle küçük ve orta ölçekli esnafı çok etkilediğini belirterek, “Suriye sınır illerine Hükümetin esnaflara yönelik can suyu niteliğinde KOSGEB kaynaklı kredi verilmeleri, SSK konusunda borçların ertelenmesi ve üçüncü olarak da maliye bakanlığının vergi ödemeleri ile ilgili esneklik ve borçların ertelenmesi gibi durumların olabilmesi için çalışmalar yapılabilirimi, bu konuda cevaplar bekliyoruz ve esnaflarımızın mağdur olmamaları için bu tür kredilerin bir an öne çıkmasını bekliyoruz” dedi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.