Devler İskenderun’da kapışıyor

İskenderun her geçen gün kendi kabuğunu yırtarak büyük hamleler yapıyor. Daha doğrusu şöyle anlatayım. Bir başkalarının girişimi ile İskenderun da büyük organizasyonlar gerçekleştiriliyor. hatırlyayacaksınız daha önce İskenderun da basketbol maçları oynandı. Türkiye şampiyonasının bir ayağı burada gerçekleştirildi.
İskenderun adına çok önemli bir gelişmeydi. Şu anda ise kadın Basketbol 1.ligi Hazırlık Turnuvası Antakya Belediyesinin girişimler sonucunda İskenderun Kapalı spor salonunda gerçekleştirilecek.Hani belki size normal bir maç gibi gelebilir aslında öyle değil. Bu oynanacak turnuva İskenderun adına çok büyük ve önemli bir girişim. Bazen siz isteseniz de bu takımları buraya getirmek hiçte o kadar kolay olmuyor.
Hatta bu turnuvaya Galatasaray, Fenerbahçe gibi takımlar da gelecekti ama onlar yurt dışında kamplarını sürdürdükleri için bu turnuvada yer almıyorlar. Kadın basketbol 1.lig takımlarından 8 takım İskenderun kapalı spor salonunda turnuvaya çıkacaklar.Aslında burnumuzun dibinde oynanacak olan büyük turnuvaların hazırlıkları var biz ise görmüyoruz. Hata bizde gözümüzü futboldan başka bir şeye çevirmiyoruz. aslında İskenderun’da o kadar çok branş var ki. Şimdi size İskenderunspor ile Galatasaray beş temmuz stadında hazırlık maçı yapacak desem İskenderun, Hatay ve Akdeniz bölgesi ayağa kalkardı. İşte şu anda burada gerçekleştirilecek olan bayanlar Basketbol ligi de tıpkı onların maçı gibi olacak. Basketbol ile ilgilenenler beni çok daha iyi anlayacaktır. Ama bizler genelde sadece futbolu spor branşı olarak görüyoruz. aslında Basketbol, Voleybol, Masa tenisi, tenis, son zamanların en çok ilgi gören sporu badminton, Yüzme, tekvando gibi bir çok spor branşı var. Ve hepimizin en az futbol kadar bu branşlara da destek vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda benim de hatamın olduğunu belirtmek isterim. Defalarca farklı konuları köşeme taşıdım. Ama çoğunluk olarak futbol oldu. bu aralar İskenderun da çok önemli turnuvanın gerçekleşmesi nedeni ile basının yeterince gündüm de tutmadığı da gerçek. Sabah benim çok değer verdiğim bir ağabeyim beni aradı ve biraz sitemlerini iletti ve ekledi iskenderunspor’u bende çok seviyorum ve onu destekliyorum. Ama burada çok büyük bir organizasyon gerçekleştiriliyor bundan kimse bahsetmiyor açıklamasını yaptı. Çok haklı Futbola verdiğimiz ilgiyi diğer branşlara vermiyoruz. Ama sanırım bundan sonra daha dikkatli olacağımı belirtmek istiyorum. İskenderun’a toplam 8 takım geliyor. bu takımlar Antakya Homend, Mersin BŞB, Tarsus Belediyesi, Ankara Ted koleji, Ceyhan Belediyespor, Kayseri Kaskispor, Edremit Belediyespor ,Botaşspor,hazırlık turnuvasını İskenderun kapalı spor salonunda oynanacak. Aslında bu maçlar pazartesi günü başlayacaktı. Sonra Çarşambaya alındı. Şimdi de Cuma gününe bu kadar aksamasının nedeni ise İddiada yaşanan sorun. İddia maçların Cuma günü oynanmasını istiyor ve bu maçların iddiada olması demek takımların ciddi paralardan yararlanacak olması demektir. Bu nedenle Cuma günü İskenderun kapalı spor salonunu spor serlerin doldurması gerekir çünkü kentimiz açısından gerçekten çok önemli. Eğer o salon boş kalırsa inanın bu tür turnuvaların bir daha burada gerçekleşmesi çok zor olacaktır. Bence tüm kurumlar ve sivil toplum örgütleri, bayanlar Cuma günü itibariyle kapalı spor salonunda bu müsabakaları izlemesi gerekiyor.
İskenderun ev sahibi Turnuvanın sponsoru Antakya belediyesi, ama maçlar İskenderun’da oynanacak. Bu maçların İskenderun da oynanmasının tek nedeni var Gençlik ve spor İl Müdürü Emrullah Taşkın İskenderun’a gerçekten çok önem veriyor ve bu turnuvanın burada yapılmasının en büyük mimarı kendisi. Ayrıca bu turnuvada Amerikalı kadın basketbolcu yıldızlarda yer alacak. W NBA yıldızlarının İskenderun da olması kentimizin tanıtımı açısından son derece önemli bu konuda tüm kurumların kentimizin tanıtımını iyi yapmaları gerekiyor.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.