Antakya Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi

Antakya Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İskenderun Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi ve Türkiye Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) işbirliğiyle, Antakya Belediyesi Konferans Salonu’nda AKUT Afet Bilinçlendirme Semineri düzenlendi.
Antakya Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi
Arama Kurtarma (AKUT) Eğitmenleri Murat Bakan ve Ali Osman Özel sunumunda gerçekleşen seminer, dört bölümden oluştu ve katılımcılara seminerin birinci bölümünde; afet tanımı, deprem tanımı, Türkiye deprem haritası, ikinci bölümde deprem öncesi, deprem anı, deprem sonrası enkaz altında yapılacaklar, üçüncü bölümde yangın tanımı, yangın öncesi, yangın anı ve yangın sonrası, dördüncü bölümde ise sel tanımı, sel öncesi, sel anı ve sel sonrası yapılacaklar konu başlıklarında detaylı bilgiler aktarıldı.
Antakya Belediyesi’nin ev sahipliğinde Meclis Salonu’nda düzenlenen seminere Başkan Yardımcısı Faik Selçuk Kızılkaya, Belediye İtfaiye Müdürü Hasan Bilgil, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Antakya Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İskenderun Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi ve Türkiye Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) yetkilileri katılım gösterdi.
Arama Kurtarma (AKUT) Eğitmenleri Murat Bakan ve Ali Osman Özel sunumun ardından Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’a böylesine önemli bir seminerin düzenlenmesini sağladığı için teşekkür etti.
Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Faik Kızılkaya seminerde yaptığı konuşmada; “Doğal afetler konusunda özellikle vatandaşlarımızı ve kamu kurum ve kuruluş temsilcilerini bilgilendiren ve oldukça faydalı geçtiğini düşündüğüm AKUT Afet Bilinçlendirme Semineri’nden ötürü Antakya Belediye Başkanımız Doç.Dr.Lütfü Savaş adına sizlere teşekkür ediyorum. Akut dünyada örnek alınan bir kuruluş. Afetler içinde Antakya’yı en çok ilgilendiren deprem konusudur. Binalarımızın depreme dayanıklı olup olmadığı önemlidir. Binalarımızın risk yapı testleri yapılması zorunluluktur. Bu doğrultuda deprem yıkmadan dayanıksız binalarımız bizler yıkmalıyız. Böylelikle can ve mal kaybını en az seviyeye düşürmüş oluruz.” dedi.
AKUT Afet Bilinçlendirme Semineri’nin 2.gün toplantısı 7 Eylül 2012 Cuma günü İskenderun Belediyesi’nin ev sahipliğinde İskenderun ilçesinde düzenlenecek.

Önceki İçerik6. Ulusal Analitik Kimya Kongresi
Sonraki İçerikAntakya Belediyesi Çalışıyor !
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.