Antakya-İskenderun el ele, Basketbol şöleni başlıyor!

İskenderun’da “Homend Hoşgörü Cup Turnuvası”..

Antakya-İskenderun el ele,
Basketbol şöleni başlıyor!

Antakya-İskenderun el ele, Basketbol şöleni başlıyor!

Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, 3-7 Eylül tarihlerinde Antakya Belediyesi ev sahipliğinde İskenderun’da düzenlenecek olan ve Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Ligi’nde mücadele eden 8 takımın katılım göstereceği Homend Hoşgörü Cup Turnuvası öncesinde İskenderun’da tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’ın ev sahipliğinde İskenderun Yelken Kulübü’nde düzenlenen geceye Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Gülen, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Antakya Belediye Meclis üyeleri Ali Alkan, Mehmet Akgül, İsmail Koroğlu, Halit Balıkçı, Serdar Güven, Ayşe Özgürsoy, Öner Cabbaroğlu, Mehmet Güzelmansur, Osman Dokuzoğlu, Hasan Hocamoğlu, Başkan yardımcıları İzzet Kakil, Halil İbrahim Yelkaya, Mehmet Bozkurt, Faik Selçuk Kızılkaya, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, kurum daire müdürleri, Basketbol İl Temsilcisi Banu Özdemir Mursal, Homend Antakya Belediyespor yönetim kurulu üyeleri ve teknik kadro ile İskenderun’lu çok sayıda işadamı katıldı. İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Homend Hoşgörü Cup Turnuvası tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, böylesi bir etkinliğin İskenderun’da gerçekleşecek olmasından dolayı başta Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.
Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Homend Antakya Belediyespor’un 2 yıl önce kurulduğunu hatırlatarak, “Bu iki yıl zarfında Homend Antakya Belediyespor, çok kısa bir sürede hedeflediği başarıları elde etti ve etmeye devam edecektir. Kurulduğunun 7. ayında 1. Lig’e yükselme başarısı elde eden Homend Antakya Belediyespor, ligdeki ilk sezonunda ilk 8 takım arasına girerek büyük bir başarı elde etmiştir. Homend Antakya Belediyespor, bu sezon Euro Cup’ta yani Avrupa Kupaları’nda oynamaya hak kazanarak tüm Hataylıları başarısından dolayı gururlandırmış, bu yıl da ilimizi ve ülkemizi başarı ile temsil edecektir” dedi.
Hatay’daki basketbol sevgisini tüm il, ilçe ve beldelere yaymak, basketbola olan ilgi ve coşkuyu daha da üst seviyelere çekmek, şehrimizin tanıtımını gerçekleştirmek ve sezona hazırlık faaliyetleri çerçevesinde Antakya Belediyesi organizasyonuyla 3–7 Eylül 2012 tarihlerinde “Homend Hoşgörü Cup Basketbol Turnuvası” düzenleneceğini vurgulayan Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş şehrin tüm dinamiklerini, işadamlarını, sivil toplum kuruluşlarını ve sporseverleri Homend Antakya Belediyespor’a destek vermeye, katkı sağlamaya davet ettiklerini, tüm Hatay’lıları yeni sezonda maçlara beklediklerini ifade etti.
İskenderun İlçesinde Homend Hoşgörü Cup Turnuvası adı altında bir organize gerçekleştireceklerini ifade eden Başkan Savaş, “Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Liginde bulunan 8 takımın iştirak edeceği bir turnuva düzenliyoruz. Bu nedenle hep beraber bu çatı altında toplandık. Şehrimizin tanıtımı adına böyle bir etkinliği düzenlemek kent adına onur verici. Tüm maçlarımıza Hatay’lı hemşehrilerimizi bekliyoruz. Bu doğrultuda tanıtım ve bilgilendirme gecemizi onurlandıran başta Hatay Valimiz Sayın M.Celalettin Lekesiz olmak üzere turnuvaya katkılarından dolayı değerli işadamı Recep Atakaş’a, davetimizi kırmayıp buraya gelen tüm değerli belediye başkanlarımıza, işadamlarımıza, belediye meclis üyelerimize ve daire müdürlerimize teşekkür ederim” dedi.
Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz ise “Homend Hoşgörü Cup Turnuvası” tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, “Bu mustesna akşamda salona girdiğimde Erzin’den Samandağ ilçesine kadar uzanan güzel ilimizin güzel insanlarını görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Antakya Belediyesi 2 yıl kadar önce bayan basketbol takımını kurdu. Gerçekten çok kısa zamanda müthiş bir performans sergileyerek 1. ligde ilk 8 takım arasına girdi. Bu maçları fırsat buldukça izledik. Bu tür müsabakalara Hataylılar aileleri ve çocukları ile beraber coşku ile iştirak ederek hem takımlarına destek oldular, hem de günlerin haftaların yorgunluğunu atma imkanı buldular. Son yıllarda ilimizin ekonomik, sosyal ve sportif alanlarında memnuniyet verici güzel gelişmeler olduğunu görüyorum. Düzenlenen Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda ilimizin, ülkemizin ve dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen sporcular, sporun her alanında başarılı çalışmalar sergiliyor. Sportif faaliyetler, birlik beraberliğe, tanınırlığa, hemşehrilik bilincine çok pozitif katkı sağlamaktadır. Bu tür organizasyonların oluşumuna katılarak vermiş olduğunuz destekten dolayı herkese teşekkür ediyorum, emeği geçenleri kutluyorum, başarılar diliyorum” dedi. Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, daha sonra tanıtım ve bilgilendirme toplantısı çerçevesinde düzenlenen akşam yemeğine iştirak eden katılımcıları tek tek dolaşarak teşekkür etti.

Önceki İçerikBİR GÜN DE ŞEHİT CENAZESİNE KATILIN!
Sonraki İçerikKAYMAKAM ÖZ 22 PERSONELE BAŞARI BELGESİ VERDİ
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.