ABD ADANA BAŞKONSOLOSU ESPİNOZA BAŞKAN SAVAŞ’I ZİYARET ETTİ

Yeni göreve atanan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana Başkonsolosu John Espinoza, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’ı ziyaret etti. Başkan Savaş, göreve yeni başlayan ABD Adana Konsolosu Espinoza’ya başarılar diledi.
ABD ADANA BAŞKONSOLOSU ESPİNOZA BAŞKAN SAVAŞ’I ZİYARET ETTİ

ABD Adana Konsolosu Espinoza ziyarette yaptığı açıklamada; “Antakya’nın ve bölgenin zengin kültürü ve tarihi hakkında çok kitap okudum, bilgiler edindim. Ticari ve ekonomik yönden ilişkilere katkı sağlamak, Türk-Amerikan dostluğuna destek vermek adına projeler planlıyorum. Bu güzel şehre sık sık gelmeyi hedefliyorum. Sayın Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’a konukseverliği ve yakın ilgisi dolayısıyla teşekkür ediyorum.” dedi..
Göreve yeni başlayan ABD Adana Konsolosu Espinoza’ya başarılar dileyen Belediye Başkanı Savaş ziyarette yaptığı açıklamada “ Antakya coğrafi olarak belki küçük ama tarihi mazisi, medeniyet birikimi, insani yapısı oldukça büyük ve güzel bir şehir. Yüzyıllardır üç semavi dinin mensuplarının kardeşçe bir arada yaşadığı, tarih boyunca 13 farklı medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi dokusu ve zengin kültürel yapısıyla örnek bir şehir konumundadır.Bu kardeşlik sevgi ortamı oluşturmuştur. Bu birlikteliği tüm dünya ülkeleri örnek almalıdır.” dedi. 
Belediye Başkanı Savaş’a nezaket ve tanışma ziyaretinde bulunan Espinoza’ya, Savaş tarafından anı plaketi hediye edildi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.