Milletvekili Atıcı cezaevindeki tutukluların sıkıntılarını araştırıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Cezaevi İzleme Komitesi Üyesi Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Hasan Akgöl ve Refik Eryılmaz CHP İskenderun ilçe Teşkilatı’nda düzenledikleri Basın toplantısında ceza evlerinde yaşanan sıkıntıları dile getirdiler.
Milletvekili Atıcı cezaevindeki tutukluların sıkıntılarını araştırıyor
Toplantıda konuşan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Mersin Milletvekili Atıcı’nın cezaevinde yatan tutukluların sıkıntılarını araştırmak için İskenderun’da bulunduğunu açıkladı. Önceki gün Gaziantep’te yaşanan terör olayına da değinen Milletvekili Dudu, “PKK birlik ve kardeşliğin simgesi olan Gaziantep’te sivilleri katletti. Diğer yandan askerlerimiz şehit oluyor. Hükümetin bir türlü sesi çıkmıyor. Bu yaşananlara ne zaman dur denilecek? Merak ediyoruz” dedi. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise, İskenderun’da ceza evlerinde yatan üç gencin iyi koşullarda yaşamlarını sürdüremedikleri iddiasıyla İskenderun’da bulunduğunu söyledi. İskenderun Cezaevi’nde bulunan tutuklu gençlerin ailelerin şikâyetleri üzerine geldiğini kaydeden Atıcı, “Türkiye Cumhuriyeti’nde düşünce özgürlüğü var. Üç gençte kendi düşüncelerini savunurken ve bir başka açıklamayla hala cezaları kesinleşmemişken İskenderun ceza evinde kötü muameleyle karşı karşıya kaldıklarını yerinde incelemek istedim. Burada bulunan arkadaşlarımızla birlikte ceza evine yaptığımız incelemelerde ve denetimlerde saklanmaya çalışılsa da orada kötü muamele ile karşılaştıklarını görmemiz çok rahat oldu. İnsanlar suç işleyebilirler. Ancak her suçun cezası vardır. Bu cezayı da suçu işleyen insanlar çeker. Ama buna rağmen insanlar suçlu diye kötü muamele yapılmaz. Kaldı ki; bu insanların cezaevinde bulunma nedeni ise, nevruz kutlamalarına katılmakmış, orada olmalarıymış. Biliyorsunuz Osmaniye ceza evinde de daha önceleri de sıkıntılar vardı. Oradaki ortamı görmeyenlerin anlaması çok zor. Şu anda biraz düzenlendi. Pozantı’da bulunan ceza evi kapatıldı. Cumhuriyet Halk Partisi varken bu sorunların hepsine sahiplenerek çözmeye çalışacağız” dedi.

Önceki İçerikYeter artık!
Sonraki İçerikTarih bunu not etti
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.