Ölüm elinde geziyor

Gerçekten insanın hayalleri bazen o hayallerini yerine getirmeye müsaade etmiyor. Bayram öncesinde herkesin gözlerinde bayram heyecanı vardı. Bayramı ailesiyle birlikte geçirecek olanların heyecanı ve sevinci iki kat artmıştı. Hatta bir arkadaşla sohbet ederken, çok heyecanlı olduğunu söyledi. Hayırdır dedim. ‘Kardeşim askerden geliyor bayramı tüm aile bir arada kutlayacak’ dedi. İnanılmaz bir sevinci vardı.
Hepimiz bayramı kutlarken Gaziantep Türkiye’nin kalbine kor ateş olarak düştü. Tamda maç izliyordum. Haberi aldığımda tüm tadım kaçtı. Huzurum bozuldu. Düzenim kalmadı. Gerçekten mutsuz oldum. Ne yapılacak nereye kadar beklenecek? diye de kendime sormadan geçemedim.
Artık gelenek oldu desek yanlış olmuyor. Gerçekten çok basit mi geliyor? Artık insanlar hayatını kaybediyor. Askerlerimiz ölüyor ve her gün ülkemizde bölgemizde şehitleri uğurlamaya başladık. Hani insanlarla diyalog çok önemli ama diyalogun da bir sınırı yok mu? Düşünün ne oldukları belirsiz olan çapulsuzlar şehir merkezlerinde bomba patlatıyor ve sivil vatandaşları günahsız insanları, bebekleri, kadınları ve masum olan yavruları katlediyorlar. Sonra törenler her şey sona eriyor. İnsanlar artık evlerine bayrak asmaya bile sanırım korkar duruma geldi.
Eskiyi düşünsenize bir asker şehit olduğunda herkes bağırır, evlerinin ve iş yerlerinin balkonları bayraklarla dolardı. Şimdi baktığımız da ise gelenek olmuş gibi davranıyor insanlar. Aslında herkesin çok ciddi tepkisi var. Ama bu tepki ne kadar sabredilecek kin içinde ne kadar tutabilecek onu bilmiyorum.
Hepimiz ülkemizde huzurlu ve kardeşçe yaşamak istiyoruz. Bizim kimse ile bir sorunumuz olmasını istemiyoruz. Ama artık devlet olarak ta ciddi tedbirlerin alınmasından yanayım. Eğer özgürlükler ülkesi Amerika’da insanlar idam ediliyor. Zehirli iğne ile öldürülüyor ise idamın tekrar geri gelmesinde fayda olacağını düşünüyorum. Gaziantep’te yaşanan patlamanın moral bozukluğu geçmeden Uludere’de devrilen minibüsten 10 şehidimizin olduğu haberi geldi. Ve bunlardan biri İskenderun’da toprağa verildi. Düzenlenen törende insanların haykırışları ve şehidin bebeği vatandaşların acısını ikiye katladı. Daha ne olduğunu bilmeyen dünyadan habersiz 1 yaşındaki bebek babasının tabutu başında kafasında şapka bekliyor. Annesi ise gözyaşlarını tutamıyor. Devlet erkânı şehit töreninde ama şu anda Türkiye’nin her yerinde törenler var. Bu olaylar ne zaman duracak? Nasıl duracak sadece Allaha dua ederek bekliyorum. Yaşanan bu olayların dış mihrakların bir oyununun olduğunu bilmeyen kalmadı. Artık herkes neyin nasıl olduğunu çok iyi biliyor. Bu nedenle ‘Türkün Türk’ten başka dostu yoktur’ derken bunu anlatmaya çalışıyorlardı. Dost gibi görünen ülkelerin bugün çirkin yüzünü nasıl gösterdiğini de hepimiz görüyoruz.

Önceki İçerikUlusal Haber Sitemiz 750.000 ziyaretçi aldı
Sonraki İçerikLeyleklerin gökyüzündeki dansı büyüledi
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.