İSKENDERUN POLİSİ MOTOSİKLET TUTKUNLARINA KASK HEDİYE ETTİ

Türkchopper motosiklet kulübü üyeleri, İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polis ve Trafik Tescil Büro Amirliğine bağlı polislerle birlikte kask dağıttı.
Türkchopper motosiklet kulübü üyeleri, İskenderun da motosiklet sürücüleri arasında kask kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polisler ve Trafik Tescil Büro Amirliğine bağlı polisler ile birlikte kask dağıttı.
Toplum Destekli Polisler ve Trafik Tescil Büro Amirliğine bağlı polisler kask takmayan motosiklet sürücülerine uyarılarda bulunurken, takan sürücüleri ise duyarlı davranışlarından dolayı kutlamayı ihmal etmiyor.
İSKENDERUN POLİSİ MOTOSİKLET TUTKUNLARINA KASK HEDİYE ETTİ
Kask takmayan motosiklet sürücülerini uyaran polis, olası kazalarda kask takmanın hayat kurtardığına dikkat çekerek, yaşanan motosiklet kazalarında kask takmayan sürücülerin kasklı bir sürücüye oranla 10 kat daha fazla ölümcül kafa travmasına maruz kaldığını, istatistiklere göre de motosiklet kazalarında ölümlerin yüzde 90’nın kasksız motosiklet kullanmaktan kaynaklandığı vurgulanıyor. Motosiklet sürücülerine cezai işlem uygulamak yerine uyarılarda bulunan ekipler, 1 metrelik yolculuk için bile kaskın gerekli olduğuna dikkat çekiyor, “Lütfen sağlığınız, güvenliğiniz ve sevdikleriniz için kask takmadan motosiklet kullanmayın” diyerek İskenderunlu motosiklet tutkunlarını kask takmaya davet ediyor.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.