Aktı Paşa, tümgeneral oldu!

Bir üst rütbeye yükseldi..

Aktı Paşa, tümgeneral oldu!

Üç gün süren Yüksek Askeri Şura’da (YAŞ) alınan kararlar dün akşam Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına sunuldu. Kararlar Gül’ün onayının ardından Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden kamuoyuna duyuruldu. Böylece listeler ilk kez internet üzerinden açıklanmış oldu.
Terfi sırasındaki tutuklu 40 general ve amiralin emekli edilmesine karar veren YAŞ, aralarında bir dönem İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay komutanlarından Tuğgeneral Gürsel Öztürk’ün de içerisine yer aldığı 33 general ve amiralin görev süresi bir yıl uzattı.
Aktı Paşa, tümgeneral oldu!
Açıklamada, “30 Ağustos 2012 tarihinden geçerli olmak üzere; 29 general ve amiral bir üst rütbeye, 47 albay ise general ve amiralliğe yükseltilmiş; 33 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatılmıştır” denildi.
YAŞ kararlarıyla bir üst rütbeye yükselen generaller arasında, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı da var. İskenderun’da görev yaptığı süre içinde halkın sevgisini kazanan Tuğgeneral Aktı, 30 Ağustos 2012 tarihinden geçerli olmak üzere ‘tümgeneral’ rütbesine kavuştu. Yine İskenderun’da bir dönem Garnizon Komutanlığı yapan Tuğgeneral Hamza Koçyiğit de ‘tümgeneral’ rütbesine yükselen bir diğer isim oldu. İnternet sitesinde yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Bir üst rütbeye yükselen general ve amiraller ile görev süreleri bir yıl uzatılan general ve amirallerin yeni rütbe ve görevlerinin Milletimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.”

Önceki İçerikNice güzel Ramazan akşamlarında bir arada olalım
Sonraki İçerik5 yıldızlı otel bu kez tamam!
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.