Uysal: “Kimse bizi dikta etmedi”

İskenderunspor Kulüp Başkanı Sedat Uysal:

“Kimse bizi dikta etmedi”

İskenderunspor Kulüp Başkanı Sedat Uysal, Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında önemli Açıklamalar yaptı.
Uysal: “Kimse bizi dikta etmedi”
Basın merkezinde gazetecilerle bir araya gelen Başkan Uysal, bir yerel gazetede çıkan ‘Dikta ettiler’ şeklindeki haberin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
Kulübün maddi sıkıntılar çektiğinin herkes tarafından bilindiğinin altını çizen İskenderun Kulüp Başkanı Sedat Uysal, bu sıkıntıların olduğunu sürekli kamuoyuna duyurduklarını ifade ederek, “Bunun üzerine bizleri seven dostlarımız la Ticaret Sanayi Odası’nda bir oluşum gerçekleştirildi. Buradaki farklı ortaya atılan fikir ve projeler tüm kentte büyük heyecan oluşturdu. Daha sonra genel kurulu yaptık ve bu genel kurulu yapmak durumunda olduğumuz için gerçekleştirdik. Aslında İskenderun belediye Başkanımızın iş adamlarımıza verilen iftar yemeğinden sonra bu kongreyi yapmak istiyorduk. Ama yasa gereği yapmak durumunda kaldık. Biz kongrede de iş adamlarımızın oluşturacağı yeni bir listeden dolayı hemen olağan üstü kongreye gideceğimizi söyledik. Yemekte oluşacak yeni yönetimin kurulunun da oluşmasının hemen ardından tekrar ‘Olağan üstü kongreye gideriz ‘diye açıklama yapmıştık. Bunları da yönetim boşluğu olmaması için yaptık. Federasyonla yapacağımız yazışmalar oluyordu. Geçen hafta Belediye başkanımız bu toplantıyı düzenledi Bölgemizin değerli iş adamlarının da katıldığı iftar yemeğinde konu hep iskenderunspor’du. Yerel gazetelerde yine İskenderunspor haberi var. Bu haberlerde yapılan bir yanlışı düzeltme ihtiyacı duydum. Kimsenin bize dikta etmesi gibi bir şey söz konusu değil! Ben şu anda kulüp başkanıyım ve bu güne kadar bana böyle bir dikta söz konusu bile olmadı. Olağan üstü kongremizi ben haftalar öncesinden ben deklare ettim. Cumartesi günü verilen yemekte de aynı şekilde mevcut yönetimin bu işi İskenderun sevgisi ile yürüttüğümüzü eğer yönetime katılmak isteyenler varsa onlarla birlikte bu işi yürütebileceğimizi veya talip olan biri varsa onlara devredeceğimizi orada beyan ettim. Orada da tekrar olağan üstü kongreyi yapacağımızı söyledim. Burada yanlış anlaşılmayı düzeltelim kimse bir şeyleri dikta etmedi” diye konuştu.
Kulüp Başkanlığı ile ilgili bazı konuşmalar duyduğunun altını çizen Başkan Uysal, “Üç sezon önce ölmüş olan bir kulübü mezardan çıkarttık. Başka bir bedende turuncu mavi renklerde tırmalaya tırmalaya buralara getirdik. Çok ciddi destekler alamadık ama belki de biz kendimizi anlatamadık. Şu anda benim ya da bir başkasının kulüp başkanı olması söz konusu değil! Bu bir bayrak yarışıdır. Ben ömrümün sonuna kadar kulüp başkanı olarak kalacak değilim. Efsane başkan Süleyman Seba bile sonuna kadar kulüp başkanlığı yapmadı. Bizim içinde önemli olan İskenderunspor’un içinde bulunduğu çok ta büyük olmayan bu durumdan kurtarılmış temiz bir şekilde yeni bir yönetim ve daha güçlü bir yönetim ile ayakta kalması ve yaşatılması için mücadele ediyoruz. Geçtiğimiz cumartesi günü yapılan toplantı gerçekten özlenen bir tabloydu. Orada yeni bir yapılanmanın startı verildi. Bu da yanlış anlaşılmış sanki.. ‘Bize bir güvensizlik varmış, ondan dolayı bu yönetimi değiştirelim de öyle destek verelim’ gibi bir algı oluşmuş gibi gösteriliyor. Ama böyle bir şey yok. Zaten böyle bir şey olsaydı eski yönetimin yani şu anda bulunan mevcut yönetimin içerisinden 5 arkadaşımız oluşacak oylan yönetim kurulunun içinde olmazdık. Biz hala bu yönetimin içerisindeyiz ve yeni oluşacak olan yönetimin içinde eski kulüp başkanı yapmış olan insanlarda var. Bu gün benim, yarın bir başkasıdır. Bu bir bayrak yarışıdır. Önemli olan İskenderunspor için herkesin taşın altına elini koymasıdır. Böyle bir girişim başladı. Sayın Kaymakamımız, belediye başkanımız, çok değerli iş adamlarımız sağ olsunlar herkes bu işin içine kendini bilinçli bir şekilde soktu.
Yani bizim kontrolümüzde olan şeyleri İskenderunspor için yapıyoruz. Şu anda başkanımız kulübe tesis ile ilgili yerin yapılması için ihaleye çıkıyor. Esas konu bu gerçekten budur. Çok önemli bir gelir elde edecek takımımızın kalacağı yer ve gelir elde edeceği bir tesis olacak. Bu yıl yetişmeye bilir belki ama gelecek yıl kullanıma başlayabiliriz. Yeni yönetim kurulu üyelerinin vereceği desteklerle de bu kulübün sırtı yere gelmez. Bu oluşuma herkesin destek vermesini istiyorum. Bu yönetimin içinde hepimiz birlikteyiz. Başkanlık kavgası gibi bir şey söz konusu değil! Ben Nuri Üysen’i çok yakinen tanıyorum ve ben özellikle kendisine rica ettim bu kulübün kendisine ihtiyacı olduğunu ve başkanlığa kendisinin geçmesini ve bu işin başında olursa daha güçlü bir şekilde yönetim kurulu arkadaşlarımızla kulübü çok iyi yerlere getireceğimizi kendisine söyledim. Emin olun İskenderunspor için kavgamız bu kötü durumdan çıkartılarak daha iyi yere gelmesi içindi. Bana ne görev düşüyorsa bu güne kadar ne yaptıysam bundan sonra da yapacağımı herkes bilsin. Bundan kimse farklı şeyler çıkartmasın ve bunları farklı yerlere çekmesin. Yaptığımız çalışmalar çok doğru ve doğru adımlar atıyoruz. Bizlere katkı veren İskenderun kaymakamımıza Belediye başkanımıza ve çok değerli iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Şu anda takımın acilen toparlanarak kampa gitmesi lazım! Bizim bunlarla ilgilenmemiz gerekiyor. Hocamız transfer çalışmalarını sürdürüyor. Acilen para toplayarak bunların bir an önce yapılmasını sağlamak için çalışmamız lazım!” ifadelerini kullandı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.