Bekir Altan MHP’den istifa etti!

Payas’ın ilçe olması yolunda son viraja girildi..

Bekir Altan MHP’den istifa etti!

Büyükşehir Belediyesi kapsamında başlatılan çalışmalar kapsamında, Payas’ın ilçe olacağı kesinleşti gibi.. Belediye Başkanı Bekir Altan’ın “Payas’ı ilçe yapsınlar, AK Parti’ye geçeceğim” söylemi netlik kazanmaya başladı. Son bir yıldır MHP’den istifa etmesi beklenen Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, önceki gün saat 22.30 sularında MHP’den istifa ettiğini duyurdu. Payaslılar’a duygu yüklü bir açıklama yapan Belediye Başkanı Bekir Altan’ın istifası gündeme bomba gibi düştü. Sebepleri ve teferruatları hakkında bilgi vermeden Payaslılar’a seslenen Başkan Altan, “Payas Belediye Başkanlığını benim omuzlarıma yüklediğiniz günden bu yana on üç yıl geçti. Üçüncü dönemin yarısını da geride bıraktık. Zaman su gibi akıp geçiyor. Hizmet makamları emanettir ve ağır bir yüktür. Bu güne kadar, bu emaneti ciddiyet ve haysiyetle taşımak, Payas halkına faydalı ve hayırlı bir yönetici olabilmek için gayret ettim. Bana gösterdiğiniz güvene layık olabilmek için uğraştım” dedi.

PAYAS’I DÜZENSİZ KÖY HALİNDEN KURTARDIK
Belediye Başkanı Bekir Altan, yazılı açıklamasının devamında, “Payas’ı geliştirmek, kalkındırmak ve güzelleştirmek için yaptıklarımızı biliyorsunuz: Payas’ı koskoca düzensiz bir köy halinden kurtarıp, modern şehir haline getirmeyi kendimize hedef seçtik. On beş yıl önceki Payas’ı bilenler, bu günkü Payas’la kıyaslayınca yaptıklarımızı çok iyi değerlendirebilir. Belediye hizmetlerinin yanı sıra Payas halkının sosyal meseleleriyle, hemşerilerimizin her türlü dertleriyle yakından ilgilenmeye çalıştığımı; görev gereği olmasa da faydalı olabilmek için didindiğimi bilmeyen hemşerimiz yoktur. Allah kısmet ederse, hizmet süremizi tamamlayıncaya kadar bu davranışımız, bu gayretimiz devam edecektir” diye konuştu.

KİMSEYİ AYIRMADIM
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, “Bu güne kadar, görevimi icra ederken, sizlere hizmet etmeye çalışırken, bir konuda hep dikkatli ve hassas davranmaya çalıştım” diyerek, şöyle konuştu: “Partizanlık gibi hastalıkları belediyemize sokmadım. Kimseyi ayırmadım. Kimseyi öteye itmedim. Partisi, kökeni, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun; bütün insanlarımızı aynı muhabbetle kucaklamaya, onlara hizmet etmeye, faydalı olmaya uğraştım. Bu gün kul önünde, yarın Allah huzurunda sizler şahidimsiniz!..
Payas Belediye Başkanlığına aday olduğum ilk günden bu yana MHP saflarında bulundum. Üç seçimde bu partimizin gösterdiği aday olarak hemşerilerimin karşısına çıktım. Başkanlık seçimlerini böyle kazandım. Bu partimizin içinde acı–tatlı olaylar yaşadım, çok şeyler öğrendim, pek çok güzel insanlar tanıdım. Saygı ve sevgi dolu dostluklar kurdum.
Burada sebeplerine ve teferruatına hiç girmeden, sizlere açıklıyorum:
MHP üyeliğinden istifa ettim.”
Bekir Altan MHP’den istifa etti!

HAKKIMI HELAL EDEREK VEDA EDİYORUM
Belediye Başkanı Bekir Altan, MHP üyesi/taraftarı arkadaşlarına, dostlarına ve kardeşlerine de seslendi. Başkan Altan, “Eğer varsa, hakkımı helal ederek veda ediyorum. Hemen söylemek istiyorum ki; bu veda, sadece parti mensubiyetiyle sınırlıdır. Arkadaşlığımız, dostluğumuz, kardeşliğimiz elbette hiç sarsılmadan devam edecektir” ifadesini kullandı.

PAYAS İLÇE OLMALIDIR
Belediye Başkanı Bekir Altan, Payas’a hizmet yolundaki gayretinin, hiçbir duraksama olmadan devam edeceğini belirterek, “Şimdi önümüzde, Payas’ın geleceğini belirleyecek çok önemli bir konu bulunmaktadır: Hatay ilimizde Büyükşehir Belediyesi kurulurken yapılacak düzenleme ile Payas’ın ilçe haline getirilmesi, yakın hedefimizdir. Payas, ilçe olmalıdır. Bütün Payaslılar, bu amaç için ele ele vermeli ve çaba harcamalıyız. Elbette Belediye Başkanı da üstüne düşen her görevi yapacaktır. Bu açıklama vesilesiyle, sizlere bir daha teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

SAKMAN’DAN SONRA ALTAN!
Hatay’da Milliyetçi Hareket Partisindeki yaprak dökümü, 12 Haziran 2011 genel seçimleriyle Dörtyol’un eski belediye Başkanı Hacı Bayram Türkoğlu’nun AK Parti’den milletvekili adayı olmasıyla başladı. Türkoğlu’nun Ak Parti Milletvekili Seçilmesiyle Hatay’da MHP’de çözülmeler dikkat çekti. Altınözü’nün Altınkaya Belde Belediye Başkanı Mustafa Kaves, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, Söğüt Belediye Başkanı Recep Tufan, Kırıkhan Belediye Başkanı Murat Sakman ve son olarak da Dörtyol’un Payas Beldesi Belediye Başkanı Bekir Altan partisinden istifa ettiğini açıkladı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.