Kalbiniz artık daha güvenli atıyor!

Kalbiniz artık daha güvenli atıyor!İskenderunlular için “hayal” denilebilecek yatırımı Özel İskenderun Gelişim Hastanesi gerçekleştirdi
Özel İskenderun Gelişim Hastanesi, yeniliklerle dolu vizyonuna kalp damar cerrahisi branşında öncü uygulamalar katarak bir fark daha yarattı. Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Koordinatörü Uzman Doktor Ender Çolakoğlu, kendi alanlarında uzman hekim kadrosu, Kalp-Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Sedat Kalaycıoğlu, Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Mustafa Nihat Özer, Kardiyoloji Uzmanı Doç.Dr. Mehmet Metin ve Gelişim Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Zeki Karaoğlan ile birlikte basınla buluştu. Sahil Petek Pastanesi’ndeki kahvaltılı basın toplantısında konuşan Uzman Doktor Ender Çolakoğlu, gelişim hastanesinin Kalp Damar Cerrahisi By-Pass operasyonu ve Anjio uygulamalarına başladağını söyledi.

100 BY-PASS AMELİYATI
Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Koordinatörü Uzman Doktor Ender Çolakoğlu, Kardiyovasküler Cerrahi ünitesi açıldığı günden bu yana, hastanede, yaklaşık 100 By-Pass ameliyatı ve anjio laboratuarında 650 civarında Anjio uygulamasını gerçekleştirdiklerini anlattı. Dr. Çolakoğlu, “İskenderun Özel Gelişim Hastanesi, Kalp-Damar Cerrahisi ve Kardiyolojik girişimlerde en ileri düzeydeki merkezlerle mukayese edildiğinde, bu merkezlerle eşdeğer donanıma sahiptir. En gelişmiş teknolojilerle donatılmış bir KVC Ameliyathanesi ve anjio ünitesi ile işlem yapan bir hastanedir. Ameliyathanemiz güncel ve modern tıbbın gereksinim duyduğu her türlü araç ve gereçle donatılmıştır. Koroner yoğun bakım ünitemiz tam donanımlı cihazlar ile kurulmuş olup 13 yatak kapasitesine sahiptir. Ayrıca 24 saat uzman hekim bulundurularak hastaların tedavisi aksatılmadan devam etmektedir” dedi.

EL BİLEĞİNDEN ANJİO UYGULAMASI
Dr. Çolakoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hastanemizde, koroner anjio alanında gelişmiş uygulamalar yapılmaktadır. Hasta açısından çok daha konforlu bir uygulama olan, Türkiye’de sadece birkaç hastanede yapılabilen ‘el bileğinden anjio uygulaması’ ile beraber hasta yarım saat kadar kısa bir sürede taburcu edilebilmektedir. Bölgedeki diğer yapılan uygulamalardan bir başka farkı ise; kasık bölgesinden yapılan Anjio’da özel bandaj uygulanmakta ve hasta 2 saatte taburcu edilebilmektedir. Böylelikle hastalar daha kısa sürede tedavi olmakta, 6 ya da 8 saat yatağa bağlı kalmadan gündelik hayatına dönebilmektedir.
Hastanemize kalp krizi geçiren veya geçirme riski ile gelen hastaya yapılan müdahale aşamasında, müdahalenin başlaması 15–20 dakikayı geçmemektedir. ‘İlk altın saatler’ diye tabir edilen ilk 90 dakikalık süre, hayat kurtarıcı girişim süresidir. Daha önceden, hastanın başka bir kuruma nakledilmesi, yolda yaşanan sıkıntılar, ayrıca hastanın gereksiz beklemelerle zarar görmesi çokça rastlanan bir sıkıntıydı. Kalp krizinde ilk 90 dakika gerçekten altın değerindedir. Bu süre içerisinde yapılacak müdahale ile tıkalı damarın açılması ile kalpte oluşması muhtemel fonksiyon kaybı ve diğer olumsuzlukları çok çok aza indirmek mümkündür. Krizden sonra geçen her dakika hastanın hayati tehlikesini arttırmaktadır. Böyle bir hizmetin İskenderun’da bulunması daha az tahribatın oluşmasını ve zaman kaybetmeden müdahale ile tedavi imkânını sunmaktadır. Bu durumun önemini hepinizin takdirine bırakıyorum.”

ÖNCE İNSAN!
‘Değişimin adı gelişim’ sloganıyla yola çıktıklarından bu yana, Hatay ve İskenderun Körfezi için çok büyük bir yeniliğe daha imza attıklarını söyleyen Dr. Çolakoğlu, “Kardiyovasküler Cerrahi ekibinin kurulabilmesi hem çok maliyetli olup, hem de meşakkatli bir süreç gerektirdiğinden, daha önce ilçemizde böyle bir hizmet verilememekteydi. Netice itibariyle, Kardiyovasküler Cerrahi Ünitesinin açılması ve 24 saat kesintisiz olarak bu hizmeti veren ekibimizin bulunması ile İskenderunumuz için atılan bu adım, hem bir prestij kaynağı olup, hem de bu yaşanan sıkıntıların bir anlamda hepsinin geride kalmasını sağlamıştır.
Her zaman şunu vurgulamak gerek; ‘Önce İnsan!’ Birçok değerli insanımızı daha hastanelere yetişemeden yollarda kaybettik! İskenderun’da yaşayanların artık daha şanslı ve daha güvende olduğunu düşünüyorum. Bugüne kadar binlerce kalp hastası çektiği ızdıraplara bir de yol eziyetini ekleyerek büyük şehirlere gidiyor ve şifa bulmak için her yolu deniyordu. Uzakların yarattığı sıkıntılar bir yana maddi külfet ve manevi yıpranma, sadece hastaları değil, yakınlarını da ciddi anlamda yıpratmaya yetiyordu. İskenderunlular için ‘hayal’ denilebilecek yatırımı Özel İskenderun Gelişim Hastanesi yaptı.

GURURLUYUZ
Dr. Çolakoğlu konuşmasının sonunda, “Gelişim Hastanesi ailesi olarak böyle bir hizmetin İskenderun halkına sunumunu sağlayan bu kadar fedakârlıklar gösteren, hastane sahiplerimize bize bu fırsatı sağladıkları için hastanemizin Genel Koordinatörü olarak şahsım adına teşekkür eder; bu ailenin bir üyesi ve parçası olmaktan son derece gurur duyduğumu belirtmek isterim. Ayrıca her bölümde arttırmakta olduğumuz akademisyen kadromuzla, her kurumla yarışır duruma gelmek için çalışmalarımız, büyüme ve gelişme yönünde devam etmektedir” diye konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.