Hatay, tarım ürünleri ihracatında çok önemli yere sahip

Bakan Eker, ‘Hatay, tarım ürünleri ihracatında çok önemli yere sahip’ dedi ve ekledi:

“İmkanları artıracağız!’

Hatay, tarım ürünleri ihracatında çok önemli yere sahip
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, “Hatay, Türkiye’nin tarım ürünleri ihracatında çok önemli yere sahip bir ili, bu potansiyeli daha da arttırmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz” dedi.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’i ziyaret ederek, kentle ilgili bilgi alan Eker, yaptığı konuşmada, Hatay’ın Doğu Akdeniz’de sahip olduğu eşsiz bio çeşitlilikle büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.
Eker, Hatay’ın balıkçılıktan, hayvancılığa, narenciyeden endüstri bitkilerine kadar önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
“Hububattan tutun diğer akla gelebilecek tıbbi bitkilere kadar çok geniş bir alanı kapsayan büyük bir potansiyel ve imkana sahip bir il. Türkiye’nin tarım ürünleri ihracatında da çok önemli yere sahip bir il, bu potansiyeli daha da arttırmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Dolayısıyla biz de bakanlık olarak bu konunun geliştirilmesi, potansiyelin daha da iyi kullanılması ve kapasitesinin arttırılması için bir çaba içerisindeyiz. Burada gerek sulama imkanlarının arttırılması veya tarım alanlarının sulamaya açılması gerekse baraj inşaatı gibi hususlarda, bakanlık olarak biz de tüm gücümüzle çalışmaları destekliyoruz. Hatay’ın bu alandaki işini kolaylaştırmak için ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz, fedakarlık da yapıyoruz. Bu ziyaretin inşallah Hatay ilinin tarım sektörünün geliştirilmesi ve daha iyi bir noktaya taşınmasında önemli katkıları olur.”
Adalet Bakanı Ergin de, Hatay’da şu ana kadar tarım alanında yapılan çalışmaların sonuçlarını değerlendirmek ve gelecek dönemi planlamak üzere bugün önemli çalışmalar yapılacağını bildirdi. Bu toplantıların bölge için çok önemli sonuçları olacağına inandığını belirten Ergin, bu ziyaretlere gerekli destekleri veren Bakan Eker ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve diğer yetkililere teşekkür etti.
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz ise Bakan Eker’e “Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı” hakkında kısa bilgi verdikten sonra, kendisine dünyanın en iyi sesini çıkardığı belirtilen “Ney”, stratejik plan kitapçığı ve Hatay’ın yerel ürünlerinin bulunduğu bir hediye sepeti verdi.

Önceki İçerikAtıksu boru döşeme çalışması sürüyor
Sonraki İçerikBelen’de 27 Bin Kaçak Sigara Ele Geçti
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.