Kalleşler roketatarla saldırdı; 3 şehit!

Amanoslar’da 1 binbaşı, 1 üsteğmen ve 1 teğmen şehit düştü. Dörtyol İlçesi’ne bağlı Kuzuculu Beldesi yakınlarında Amanos Dağları’nda jandarma ile teröristler arasında çıkan ve 4 PKK’lının ölü ele geçirildiği çatışmada 1 binbaşı, 1 üsteğmen ve 1 teğmen şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Şehit binbaşı Erhan Dikmen, daha önce Hakkari Şemdinli İlçe Jandarma Komutanlığı yapmıştı.
Kalleşler roketatarla saldırdı; 3 şehit!
Dörtyol İlçe Jandarma Komutanlığı’na ait askeri araçla sabah saat 07.45 sıralarında Amanos Dağları eteğindeki Kuzuculu Beldesi’nin Kocadüz Yaylası yakınlarında göreve giden jandarma özel harekat timine, PKK’lı teröristler yüksek tepelerden ormanlık alandan roketatarlı saldırı düzenlendi. Teröristlerin saldırısında isabet alan askeri araçta bulunan 3’ü subay 5 asker yaralandı. Timde bulunan diğer askerler yaralı subaylar ile askerleri Dörtyol Devlet Hastanesi’ne kaldırırken, diğer timler de roketli saldırıya gerçekleştiren teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlattı.
Dörtyol Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirilen İskenderun Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Erhan Dikmen, Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya ve Jandarma Teğmen Ahmet Tarım şehit olurken, ağır yaralı 2 asker de yoğun bakıma alındı.

Binbaşı Erhan Dikmen
Binbaşı Erhan Dikmen

ÇATIŞMA SÜRÜYOR
Saldırının ardından Jandarmanın Karahasan Paşa Kışlası’ndan çok sayıda asker bölgeye sevk edildi. Kaçan teröristlerin peşine düşen jandarma timleri, saat 09.30 sıralarında PKK’lılarla sıcak temas sağladı. ‘Teslim ol’ çağrılarına ateşle karşılık veren PKK’lılar ile jandarma arasında çatışma çıktı. İlk belirlemelere göre 4 PKK’lı ölü ele geçirildi.
Silah sesleri bölgedeki yaylalardan da duyuldu. Ancak bölgenin çok sarp ve sık ağaçlarla kaplı olması nedeniyle operasyonun güçlükle sürdürüldüğü belirtildi.

VALİLİK AÇIKLAMASI
Şehit haberini alan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz hemen Dörtyol Devlet Hastanesi’ne gitti. Vali Lekesiz, burada Dörtyol Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit ve askeri yetkililerle bir değerlendirme toplantısı yaptı.
Hatay Valiliği saldırıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“17.05.2012 Perşembe günü saat 07.45 sıralarında, Hatay İl Jandarma Komutanlığı’nca Dörtyol İlçesi Amanoslar kırsalında icra edilen planlı operasyon faaliyeti esnasında, bölücü terör örgütü mensuplarının ormanlık bölgede açtıkları ilk ateş sonucunda Hatay İl Jandarma Komutanlığında görevli J. Bnb. Erhan DİKMEN, J. Ütğm. Aytaç KAYA ve J. Tğm. Ahmet TARIM şehit olmuştur. Bölgede teröristlerin yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan geniş çaplı operasyon devam etmekte olup, olayla ilgili soruşturma yetkili merciler tarafından yürütülmektedir.
Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı dileriz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.