Kafkaslar dimdik ayakta..

İskenderun Kafkas Kültür Derneği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği birlik ve beraberlik gecesinde duygu, hüzün ve sevinç bir arada yaşandı. 3M Garden Club’da düzenlenen gece, dayanışmanın en güzel örneklerinden birine sahne olurken, Kafkas kültürünü gelecek nesillere aktarmak için ortaya çıkan birliktelik anlamlı, bir o kadarda görülmeye değerdi.

kafkaslar
kafkaslar

Geceye, İskenderun Kafkas Kültür Derneği Başkanı Servet Apiş, Antakya, Reyhanlı Kahramanmaraş, Doğu Akdeniz dernek başkanları ve seçkin davetli topluluğu katıldı. Bu gecenin hazırlanmasında gece gündüz demeden çalışan İskenderun Kafkas Kültür Derneği yönetim kurulu üyeleri Semahat Kanbolat, Mehmet Ali Emirhan, Ahmet Meretuk, Arzu Doğan ve Nuran Bozkuş göstermiş oldukları yoğun gayret ve çabalardan dolayı tüm övgüleri hak ettiler.
Her yıl olduğu gibi bu yılda birliğin, beraberliğin, dayanışmanın ön plana çıktığı gece katılımcılara hüznü yaşatırken, gelecek yıllara daha güçlü bir şekilde girip Kafkas kültürünü nesillere aktarmak için ortaya çıkan tablo ise sevinç yaşattı.
Yoğun katılımın olduğu gecenin açılış konuşmasını yapan İskenderun Kafkas Kültür Derneği Başkanı Servet Apiş, davetlilere “Katılımlarınızla her zaman bizlere güç verdiniz. Kafkas Kültürünü yaşatmak konusundaki yüksek iradenizi, kararlı bir biçimde ortaya koyarak aydınlık geleceğimize ışık oldunuz” diyerek sözlerine başladı. Apiş, teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere Türk Milletine başsağlığı diledi. Kafkasların yaşadıkları acı olayları hala unutamadıklarını kaydeden Kafkas Kültür Derneği Başkanı Servet Apiş “ Çarlık Rusya’sıyla giriştikleri 300 yıllık mücadeleyi kaybeden atalarımızın tabii tutulduğu 21 Mayıs 1864 zorunlu göçünü diğer bir ifadeyle insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen sürgünü her yıl olduğu gibi bugünde hatırlıyoruz. Bununla birlikte haklı gururunu taşıdığımız övgü dolu anılarımızı da yeri geldikçe birlikte paylaşacağız. Bize göre 21 Mayıs, vatanı ve özgürlüğü için her koşulda ödün vermeyen, yiğit ve çilekeş ecdadımızı doğru okumak ve anılmaktır. Aynı zamanda atalarımızın da ruhunu şad edecek anlayışın ve arayışın içinde olduğumuzu da göstermektedir” ifadelerini kullandı. Apiş dernek için yoğun uğraş veren başta bayanlar olmak üzere tüm üyelere teşekkür etti.
Yapılan konuşmanın ardından ‘Marje’ adındaki Kafkas oyun ekibi, Kafkas kültürüne ait müzik ve oyunlarıyla davetlilere unutulmayacak anlar yaşattılar.
Katılımın oldukça yoğun olduğu gecede sesiyle büyüleyen Çerkez sanatçı Havva Karadaş, seslendirdiği birbirinden değerli türkü ve ağıtlarla davetlileri hem hüzünlendirdi, hem de neşelendirdi.
Gecenin sonunda birbirinden değerli eşyalar çekilen kuralarla şanslı olan kişilere dağıtıldı. Gecenin manevi anlamda değeri çok büyük olan akordiyon, açık artırma usulüyle satışa sunuldu. Akordiyonu 5 bin TL’ye Mehmet Dokumacı aldı.

Önceki İçerikİskenderun spor’a destek
Sonraki İçerikHatay Yaşam Gazetesi 4 yaşında
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.