SEFA ATAKAŞ DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK LİSESİ

SEFA ATAKAŞ DENİZCİLİK ANADOLU
MESLEK LİSESİ İLK MEZUNLARINI VERDİ

Hayırsever işadamı Recep Atakaş tarafından rahmetli kardeşi Sefa Atakaş adına yaptırılan bölgedeki ilk ve tek Denizcilik Anadolu Meslek lisesi ilk mezunlarını verdi.
SEFA ATAKAŞ DENİZCİLİK ANADOLU  MESLEK LİSESİ
İşadamı Recep Atakaş’ın ve rahmetli kardeşi Sefa Atakaş’ın ailesinin ev sahipliği konumunda Yelken Kulübü’nde düzenlenen görkemli mezuniyet törenine Hatay Vali vekili Kadim Doğan, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, MKÜ Rektörü Profesör Doktor Hüsnü Salih Güder, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, İsdemir Genel Müdürü İsmail Akçakmak, çok sayıda davetli ve öğrenci velileri katıldılar.
Okul müdürü Ahmet Kısa yaptığı konuşmada İskenderun’a Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’nin kurulmasını sağlayan işadamı Recep Atakaş’a teşekkür ederek ilk mezunları vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İşadamı Recep Atakaş ise açıklamasında Türkiye’de denizcilik sektörünün geliştirilmesine olan ihtiyacın altını çizdi ve ekledi: “Sefa Atakaş Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’nde bugün 508 öğrenci eğitim-öğretim görmektedir. Okulumuzdan, 32’si kız, 102’si erkek olmak üzere 134 öğrencimizin mezuniyet törenlerini kutlamak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu öğrencilerimiz, okulumuzun ilk meyveleridir. Mezun olan öğrencilerimize, bundan sonraki eğitim öğretim yaşamlarında ve iş hayatlarında başarılar diliyorum. Denizler ve denizcilik, Türkiye gibi bir ülke için çok önemlidir. Çünkü denizler, topraklar, ormanlar, madenler bir ülkenin doğal kaynaklarıdır. Doğal kaynaklardan refah çıkartmak, mutluluk çıkartmak, zenginlik çıkartmak her milletin hedefi olmalıdır. Bizim de ülke olarak bu hedefe ulaşmak zorunluluğumuz vardır.
Ülkemizin mutluluğu, zenginliği için imkan sağlayan denizlerden en iyi şekilde yararlanmamız gerekmektedir. Deniz taşımacılığı da bu imkanlardan birisidir.
Denizlerin bizlere sunduğu imkanlardan yararlanabilmek içinde eğitimli, bilgiyle donatılmış denizcilere ihtiyacımız vardır. Dört denize sahip olan ülkemizin, bu denizlerden yeteri kadar yararlandığını söylememiz de mümkün değildir. Bunu için ülke olarak denizciliğe çok önem vermemiz gerekiyor. İşte bizler bu düşünce ile denizcilik lisesini yapmaya karar verdik” dedi.

İNSANA YATIRIM YAPMAK İSTEYEN OKUL YAPTIRSIN
Atakaş konuşmasında Türkiye’nin bilimde büyük aşamalar katettiğine vurgu yaparak, “Cumhuriyetimiz 90 yıllık süreçte eğitim ve öğretim alanında önemli aşamalardan geçmiştir.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda, bugün 17 milyon öğrencisiyle ve 650 binden fazla öğretmeniyle küçümsenemeyecek bir noktaya ulaşmıştır. Bununla yetinmemek gerektiğini, eğitim ve öğretim alanında daha yapılacak çok işimiz olduğunu düşünüyorum.
Devletimiz ulusal bütçede en büyük payı Milli Eğitime ayırarak, meslek liselerini destekleyerek, eğitim ve öğretime çok büyük katkılar vermektedir.
Bizler her şeyi devletten beklememeliyiz. İmkanı olan herkes eğitim alanında, imkanları ölçüsünde okul yaparak, öğrenci okutarak veya onlara manevi destek vererek katkıda bulunmalıdır. Okul yaptırmak insana yatırım yamaktır. Zira insana yapılan yatırım hem uzun soluklu hem de hiçbir zaman kaybettirmeyen bir yatırımdır. Ben ülkemizin geleceği olan gençlerimize tekrar ömür boyu başarılar diliyorum. Burada bulunan bütün misafirlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Kardeşimin ruhu şad olsun” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Hayırsever iş Adamı Recep Atakaş’a okul Müdürü Ahmet Kısa tarafından Denizcilik sektörünü temsil eden bir yelkenli plaket taktim edildi. Okulu birinci ve ikinci bitiren öğrencilere başarı belgeleri ise Hatay Vali Vekili Kadim Doğan ve İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su tarafından verildi. Mezuniyet töreninin ilerleyen saatlerinde okulun 4. yaş günü pastası Recep Atakaş ve oğlu Mustafa Atakaş tarafından kesildi.

Önceki İçerikAnkara’da Hatay rüzgârı esecek
Sonraki İçerikBaşımıza ne geldiyse, Büyük İskender yüzünden geldi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.