Haftasonu genç ölümleriyle sarsıldık !

Yeni ölümleri engelleyin!

Avukat Bülent Akbay, Karaağaç sahilinde boğulan gençler nedeniyle bir açıklama yaptı. Akbay, “haftasonu genç ölümleriyle sarsıldık. Kırıkhan ilçesinden İskenderun’a gezi amaçlı gelen Kuran Kursu öğrencilerinden altısı denizde boğularak can verdiler. Bu ülkede insan hayatının ne kadar ucuz olduğunu gösteren bir olay daha yaşandı. Bu geziyi tertipleyenler hangi akla hizmet edip, hiç bir önlem almadan gencecik insanları ölümün kucağına attılar?” diye sordu.
Avukat Bülent Akbay, açıklamasında, “Sadece gezi düzenlemekle sorumluluk biter mi?” diyerek, şöyle konuştu:
Bu ölümlerden kendini sorumlu hissetmeyenlerin yüzüne “sorumlu ” olduklarını hatırlatmak hukukun işidir. Bu yüzden başta savcılar olmak üzere can güvenliğini sağlamakla görevlendirilmiş olanlara bu genç ölümlerin sorumlusunu bulmaya ve cezalandırmaya çağırıyorum.
İskenderun’da malumunuz plaj yok. Bu sebeple insanlar kıyı yağmasından bir şekilde kurtulmuş sınırlı sayıda alanlarda denizde yüzmeye çalışıyor.
Plajlarımız sahipsiz olduğu için hiçbir güvenlik önlemi de alınmıyor. Oysa yerel yöneticilerin can güvenliği konusunda gerekli önlemleri almak zorundalar. Bu önlemlerin bir kısmını sıralayalım;
Denizde yüzülecek alanları belirlemeli ve buralarda güvenlik şeritlerini çekilmelidir.
Yüzme alanlarına bilgilendirici ve yönlendirici levhalar asılmalıdır.
Bu alanlarda cankurtaran kuleleri kurulmalıdır.
Gözetleme kulelerinde gözetleme elemanları görevlendirilmelidir.
Üç kuruşluk önlemlerle bu gençlerin hayatı kurtulabilirdi. Ama nedeni bir türlü anlaşılamayan bir ukalalıkla yönetiliyoruz. Yönetenler oturdukları koltukları tanrının onlara armağan ettiğini düşünüyor ve kendilerini yarı tanrı zannediyorlar. Eleştirilere kulaklarını tıkıyor ve “ her şeyi en iyi ben biliyorum” edasıyla dolaşıyorlar. Bu tutumlarıyla hayatlarımıza yeni acılar taşımaya devam ediyorlar. Gencecik bir insan hayatının yanında sedeften koyluklarınızın toplu iğne kadar değeri yok. Geç olmadan bu çıplak gerçeği öğreneceklerini umuyorum.”

Önceki İçerik1919 öğrenci, 1919 metre uzunluğunda bir afişe resim yaptılar!
Sonraki İçerikAsaş Sattı Payas satın aldı.
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.