YER FISTIĞI VE ZEYTİN YETİŞTİRİN!

VALİ CERRAH, KÖYYERİ KÖYÜ SAKİNLERİNİN SORUNLARINI DİNLEDİ

YER FISTIĞI VE ZEYTİN YETİŞTİRİN!

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Köyyeri Köyü sakinlerinin sorunlarını dinledi. Köyyeri İlköğretim Okulu bahçesinde köy sakinleri ile bir araya gelen Vali Cerrah’a Vali Yardımcısı Hüseyin Doğan, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Çevre ve Şehircilik Müdürü Mehmet Aslan eşlik etti.
YER FISTIĞI VE ZEYTİN YETİŞTİRİN!
Vali Cerrah’a Köyyeri Köyü hakkında bilgi veren Köy Muhtarı Ömer Usta, köyün yolu ve mera konusunda sorun yaşadıklarını ifade ederek, geçtiğimiz yıllarda genişletilen köy yolunun asfaltlanmasını istediklerini söyledi. Vali Cerrah, ise, “Köyünüzün yolu en kısa sürede asfaltlanacak. Programa aldık, en kısa sürede başlayacağız. Köyün yol problemi kalmayacak.”dedi. Köy merası olarak kullanılan alanın ise tapu kayıtlarında köy merası olarak görünmediğini de belirten Muhtar Ömer Usta, meranın köylerine tapulanmasını istediklerini ifade etti. Meranın hazine arazisi olduğunu söyleyen Vali Celalettin Cerrah ise konunun inceleneceğini ve çözümlenmesi için gerekli çalışmanın yapılacağını söyledi.
Köyün çok fazla bir sorunu olmadığını belirten Vali Cerrah, “Köyyeri çok güzel ve huzurlu bir köy. Yolun asfaltlanması dışında çok fazla bir sorun yok. Okulumuzda ve Köy Konağımızda sorun yok. Köy yolunun asfaltlanması sorununu da en kısa sürede çözeceğiz” dedi. Köyün su sorununun olmadığını da kaydeden Vali Cerrah, “Bazı köylerimizin su ve yol sıkıntıları var. İlk etapta bu sorunları çözmeye çalışıyoruz. Yağışlar nedeniyle köy yollarımızda bozulmalar meydana geliyor. Bu nedenle her yıl köy yolları için oldukça önemli bir ödenek ayırıyoruz.”dedi. Ayrıca devam eden iki büyük su projesi olduğunu söyleyen Vali Cerrah, “Biri Kadirli tarafından gelen Yusuf İzzettin Su Projesi diğeri ise 24 köyümüzün faydalanacağı Yarpuz İçme Suyu Projesi. Bu projeler sayesinde köylerimiz kaynak suyu içecekler.”dedi. Vali Cerrah, yol ve içme suyu sorunlarının çözümünün yanı sıra eğitim konusunda da çalışmalar yapıldığını ifade ederek, Osmaniye’ye yeni modern okullar kazandırmak için çalıştıklarını kaydetti. Ayrıca Osmaniye yer fıstığı ve zeytin konusunda da yapılan projelerin devam ettiğini ifade eden Vali Cerrah, “Halkımızın refah düzeyini artırmak için çalışıyoruz” dedi.
Köy sakinlerinin köylerinde zeytin yetiştirdiklerini ve Vali Cerrah’ın zeytin ve zeytinyağı sektöründeki çalışmalarını takip ettiklerini ve bundan dolayı sevinç duyduklarını ifade etmeleri üzerine, içerisinde zeytinyağı fabrikalarının bulunacağı Zeytin ve Zeytinyağı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulması çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Vali Cerrah, “Kurulacak olan İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde 50’ye yakın zeytin ve zeytinyağı fabrikası olacak. Fabrikalar şehir içinde dağınık vaziyette olmayacak. Osmaniye ve çevre illerde üretilen zeytinler bu bölgedeki fabrikalarda işlenecek. Şehir içindeki fabrikalar çevre kirliliğine yol açıyor. Bu nedenle şimdiden fabrikaların toplu halde bulunacağı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulması için çalışmalara başladık. Siz köyünüzde zeytininizi üretin, zeytininiz kurulacak olan İhtisas Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalarda işlenecektir” dedi.

Önceki İçerik450 kök Hint keneviri ele geçirildi
Sonraki İçerikPınarbaşı Mahallesi, ‘hazırız’ dedi!
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.