İlayda Sapmaz Hatay’ın yıldızı!

Sayın Hayrünnisa Gül Hanımefendi’nin himayesiyle, TTNET sponsorluğunda hayata geçirilen “81 İlden 81 Yıldız” sosyal sorumluluk projesinde “Hatay’ın Yıldızı”, karatede Türkiye Şampiyonluğu derecesini elde eden İlayda Sapmaz oldu.
Sayın Hayrünnisa Gül Hanımefendi’nin himayesiyle ve 81 il valiliğinin katkılarıyla hayata geçirilen, TTNET sponsorluğunda bu yıl dördüncü kez gerçekleştirilen “81 İlden 81 Yıldız” sosyal sorumluluk projesinin Hatay’daki yıldızı İlayda Sapmaz oldu.
İlayda Sapmaz Hatay’ın yıldızı!
2009 Türkiye Minikler Karate Şampiyonası’nda kazandığı Türkiye Şampiyonluğu başarısı nedeniyle projeye dahil edilen İlayda Sapmaz, Sayın Hayrünnisa Gül himayelerinde 2 Haziran 2012’de Abant’ta düzenlenecek olan ve “2012 Yıldızları”nın tanıtılacağı törende kendisi gibi başarılı diğer 80 yıldız ile bir araya gelecek.
2009 yılından bu yana düzenlenen “81 İlden 81 Yıldız” projesi, eğitimlerinde ya da bir spor dalında üstün başarı gösteren ancak maddi yetersizlik içinde olan 81 orta öğretim öğrencisinin eğitimine destek oluyor. 81 ilin valiliklerince belirlenen öğrencilere hem maddi hem manevi destek verilerek geleceğe hazırlanmalarına yardımcı olunuyor.
Şimdiye kadar 243 öğrenciye destek verilen proje ile yurtdışında okumaya hak kazanan, birçok spor dalında şampiyonluk elde eden ve Türkiye’nin birçok yerinde üniversite eğitimine başarılı bir şekilde devam eden onlarca öğrenci bulunuyor.
Gençleri başarıya ve sağlıklı nesiller yetiştirmenin temel şartlarından biri olan spora teşvik etmek hedefiyle, TTNET sponsorluğunda hayata geçirilen proje ile eğitime katkı konusunda toplumsal bilinçlendirmeyi artırmak ve bu konuda bireysel ve kurumsal açıdan topluma örnek olmak amaçlanıyor.

PROJE HAKKINDA!
“81 İLDEN 81 YILDIZ” Eğitim Projesi, Sayın Hayrünnisa Gül Hanımefendi’nin himayelerinde yürütülen gençlikle ilgili bir sosyal sorumluluk projesidir.
Projenin amacı, 81 ilden maddi durumu yetersiz, sporda ve/veya derslerinde başarılı ortaöğretim 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri arasından seçilen 81 öğrencinin eğitimine destek olunarak eğitimlerini ve başarılarını sürdürmelerini ve çevrelerine örnek bireyler olmalarını sağlamak ve genç sporcuların desteklenmesi hususunda toplumda bilinçlenmeyi artırmaktır.
Proje ile; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın önemine vurgu yaparak; sağlıklı nesiller yetiştirmenin temel şartlarından biri olan spora dikkat çekilmesi, spor faaliyetlerinin ülke genelinde daha da yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Ayrıca uluslararası müsabakalarda ülkemizin öne çıkan birkaç spor dalında değil, diğer spor dallarında da başarılı şekilde temsil edilmesi projenin özel amaçları arasında yer almaktadır. Diğer taraftan, toplumumuzda öğrencilerin boş zamanlarını sportif faaliyetler ile değerlendirmelerinin ders çalışmalarını engelleyebileceği, bu konuda ilerlemenin ve gelişmenin kişiye bir fayda sağlamayacağı yönünde düşünceler yaygındır. Dolayısıyla bu ön yargının değiştirilmesi ve ülkemizde başarılı sporcuların yetiştirilmesi niyetle başlatılan proje; 2009 yılından beri devam etmekte olup bu kapsamda her yıl 81 il valiliklerince seçilen ve Cumhurbaşkanlığına gönderilen 2’si kız, 2’si erkek öğrenci olmak üzere 4 aday arasından biri belirlenerek maddi ve manevi olarak desteklenmektedir.
Proje, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görevli proje sorumluları tarafından yürütülmekte olup, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği ve Valilikler tarafından da izlenmektedir.

Önceki İçerikÇocuklarımızın temel ihtiyacı sevgi ve ilgidir
Sonraki İçerikİskenderun İskelesi Çizimleri
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.