Engelliler bir toplumun aynasıdır

‘Engelliler bir toplumun aynasıdır’

Kısa adı İSENDER olan İSDEMİR Engelliler ve Eğitim ve Kültür Derneği, düzenlediği gecede engelli vatandaşları tekerlekli sandalyeye kavuşturdu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan gece, İDÇ İlköğretim Okulu Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen etkinlik beğeniyle izlendi. İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Dönmezer, Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman, İSDEMİR Genel Müdürü İsmail Akçakmak, idare amirleri, engelli vatandaşlar ailelerinin katıldığı gece sonunda ihtiyacı olan vatandaşlara tekerlekli ve akülü sandalyeler dağıtıldı.
Engelliler bir toplumun aynasıdır
10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte her insanın potansiyel bir engelli olduğuna vurgu yapılan gecede; eşi vefat etmiş üçü kız biri erkek dört çocuk sahibi bir babanın yaşamından kesitin dramatik bir şekilde sahnelendiği tiyatro oyunu da deyim yerindeyse izleyenlerin bam teline dokundu. Gece ile ilgili değerlendirme yapan İSENDER Başkanı Kadir Yeşilova, “2012 Yılının 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Maratonuna doğru yola çıktık hep birlikte.. ”Bir birini seven insanlar için engeller, bir tatlı tebessümden ibarettir” dedik. Ses olmak isteyen, Yürek olmak isteyen, Sevgi olmak isteyen var mı? diyerek sevenlerimize çağrıda bulunduk..Ve sevgi yumaklarının var olduğunu, Engellilerin her daim yanlarında bir destek güçleri olduğunu gördük.Bu birlik ve beraberliği bizlere sağlayan, her konuda emeği geçen herkese bütün kalbimizle İSENDER Yönetim Kurulu olarak teşekkür ediyoruz.. Derneğimiz kurulalı yaklaşık 1,5 Yıl olmasına rağmen siz değerli gönül insanlarının üstün gayret ve destekleriyle bir çok eksik olarak görülen hizmetlere imza attık hep birlikte.. Başta engelli kardeşlerimiz ve ailelerine yönelik olmak üzere eğitici ve kültürel seminerler düzenledik,bölgede yaşayan engelli seven dostlarımız içinde engellilerin aslında ailelerine, topluma ve ülkesine yük olmadıklarını, onlarada imkanlar sağlandığında aslında faydalı birer bireyler olduklarını anlatmaya, ispat etmeye çalıştık.Zaman zaman değişik materyallere ihtiyaçları olan engelli dostlarımıza yüreği güzel bölge insanlarımızın ve İsdemir çalışanlarının üstün gayret ve destekleriyle sağlanan gereçleri temin ve teslim ettik huzurlarınızda, engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye dağıttık. Çok Mutluyuz…” diye konuştu.
Huzur evi ve Sevgi Evleri’ni de ziyaret ettiler
Etkinliklerini hafta sonu da sürdüren İSENDER yönetim kurulu ve üyeleri, İskenderun’daki Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri ve Serinyol Huzurevi’nde kalan yaşlıları ziyaret etti.

Önceki İçerikCumhuriyet’in temeli kültürdür
Sonraki İçerikAmacımız, sosyal güvenlik bilincinin artmasına katkı sağlamak
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.