İYİKİ AKP VAR

Hani her zaman söylüyoruz ya kentimizin sahipsiz olduğu, ya da şöyle düzeltelim organizasyonlarda başarısız bir kentiz. Nedenine gelince bakın İskenderun Engelliler Spor Kulübü Kapalı Spor Salonu’nda dev bir organizasyon gerçekleştirdi.

SODES
Yani açılımı Sosyal Destekleme Programı. İskenderun Engelliler Basketbol Takımı zaten normal sezanda bile kendi maçlarını izleyecek destekleyecek kimseyi bulamıyor. Gelen insan sayısı 20’yi geçmiyor.
Takımın projesi kapsamında Kapalı Spor Salonu’nda doğu Akdeniz bölgesindeki engeliler basketbol takımları arasında bur turnuva gerçekleştiriliyor.
Bu projeye İskenderun, Adana, Mersin, Diyarbakır, Gaziantep, Osmaniye gibi illerin takımları bu bölgede basketbol turnuvası maçına geldiler. Ancak basın mensuplarına gelen bilgilerde 13:30’da protokol töreni olacağı ve Vali beyin katılacağı söylendi.
Basın mensupları engelliler basketbol takımları ve hocaları dışında kimse salonda yok. Kendin çal kendin oyna durumu burada çok açık.
Tabi biz basın mensupları ise bu duruma sitem ederek arkadaşlarımızla durum kritiği yapıyor, ne kadar acı bir tablonun karşısında olduğumuzu söylüyorduk. Aslında bu tür etkinliklerin hepsinde böyle ilgisizlikler oluyor.
Daha önce Türkiye Basketbol Şampiyonası’nın bir ayağı burada gerçekleştirildi. O zaman da kimse yoktu. Protokol koltukları boş, tribünler boş salonun ortasında ise engeliler kendi başlarına oyunun oynanmasını bekliyor.

Uğur Feriz ve yönetimi
Kimsenin olmadığı ve sitem ettiğimiz bir ortamda hani düşünün bir savaş ortamının da gelecek desteği dört gözle beklersiniz ya, ya da çölde su beklemeyi düşünün.
Tam bu sırada AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz ve yönetim kurulu üyeleri salonun kapısından içeriye girerek gelmeleri inanın herkesi çok heyecanlandırdı. Ben bile bu kadar sevinmemiştim. Federasyondan gelen misafirler bile vardı. Onlar yalnız içlerinden nasıl bir şehir diyorlardı. Ama yıllardır iktidarı boşuna almıyorlar demek ki; bende Ak Parti İlçe Başkanı Uğur Feriz ve yönetim kurulu üyelerine canı gönülden teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel bir ortamı sağladılar. En azından şehir dışından gelen misafirlerle onlar ilgilendi. Hani düşünüyorum ve bakıyorum; AK Parti de buraya gelmeseydi salon da misafirler kendi başlarına maç izleyeceklerdi. Sonra bazı insanlar çıkıp diyor ki şöyle böyle. Bende şunu söylüyorum. Düğünde var, cenazede var. Sporda var o zaman bu insanlar neden desteklenmesin ve sevilmesin ki!
AK Parti yönetimine bir de naçizane tavsiyem olacak lütfen İskenderun spor’a da gerekli ilgiyi ve desteği gösterin. Kentimizin takımını olması gereken yere taşıyalım.

İskenderun spor yönetiminden açıklama
Son günlerde İskenderun spor’un ismi hiç bu kadar gündemde olmamıştı. Sezon başından bu yana maç oynadığı zamanlarda bile bu takımın ismini kimse bu kadar çok anmadı. Ama artık herkes konuşuyor. Ve öğrendiğim kadarıyla da İskenderun spor yönetimi Pazartesi günü İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yaparak kamuoyuna gelişmelerle ilgili son durumu açıklayacaklar.

Önceki İçerikİşte dayanışma
Sonraki İçerikHatay Başkent’e taşınıyor
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.