Gelişim Hastanesi Gözcüler’e çıkarma yaptı

Sağlık alanında yaptığı atılımlarla birkaç yıldır gündemden hiç düşmeyen Özel İskenderun Gelişim Hastanesi, kadrosuna kattığı Profesör ve Doçent doktorlarıyla bölgede sağlık hizmetinin gelişmesinde etkin rol oynuyor. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Gözcüler Beldesi’nde Green Park İndirim Sosyal Tesisleri’nde sağlık taraması yapan ve akabinde de konferans veren Özel Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doçent Doktor Ahmet Aslan, büyük ilgi gördüğü beldede vatandaşların sorularını birebir yanıtladı ve muayenelerini yaptı.
Gelişim Hastanesi Gözcüler’e çıkarma yaptı
Doçent Doktor Ahmet Aslan’ın beldede sağlık taraması yapacağını öğrenen vatandaşlar, Green Park İndirim Sosyal Tesisleri’ne giderek sorularına bilimsel yanıtlar buldular.
Özel Gelişim Hastanesi’nin güler yüzlü personeli ise vatandaşlara gösterdikleri yakın ilgiyle beğeni topladılar. Green Park İndirim Sosyal Tesisleri İşletmecilerinden Değer Ekenel’in kızı Melek Ekenel’in doğum günü olduğunu öğrenen Gelişim Hastanesi Destek Hizmetleri Müdürü İsmail Kozak, bir doğum günü pastası alarak tüm vatandaşların huzurunda Belediye Başkanı Necmettin Güler’in de olduğu anda sürprizi yaptı. 3 yaşını dolduran Melek Ekenel, abisi Ozan, Başkan Güler ve Doçent Doktor Ahmet Aslan’la birlikte pastayı kesti. Sürpriz doğum günü vatandaşlar tarafından da alkışlandı.

BAŞKAN GÜLER’DEN GELİŞİME TEŞEKKÜR
Doçent Doktor Ahmet Aslan’ın konferansı öncesi Green Park İndirim Sosyal Tesislerine gelen Gözcüler Belediye Başkanı Necmettin Güler, tansiyonunu ölçtürdü ve sağlıklı bir birey olduğunu söyledi. Belli periyodlarda Gelişim Hastanesi’nde sağlık kontrollerinden geçtiğini belirten Başkan Güler’in tansiyonu da normal çıktı.
Necmettin Güler, Gelişim Hastanesi’nin verdiği hizmetin kalitesini övdü ve sosyal sorumluluk projelerine duyarlı olmasından dolayı da teşekkür etti.
Özel Gelişim Hastanesi Destek Hizmetleri Müdürü İsmail Kozak, “Gelişim olarak gelişiyoruz, geliştiriyoruz, sizlerle büyüyoruz. Geçen aylarda KVC yoğun bakım ünitelerimizi açtık. Diğer alanlarda olduğu gibi bu alanda da artık hizmet veriyoruz. Sosyal sorumluluk çerçevesinde projelerimiz de var. “ dedi.
Özel Gelişim Hastanesi Kalite Sorumlusu Sidal Yıldız, hamile kadınlara yönelik bir sunum yaparak şöyle konuştu: “Aramızda gebe annelerimiz var, emziren annelerimiz var. Özellikle söylemek istediğimiz şeyler var. Emzirme tekniklerini broşürlerimizde bulacaksınız. İlk 6 ay boyunca bebeklerimize su da dahil olmak üzere hiçbir ek gıda vermiyorsunuz. Anne sütünde bebeğin ihtiyacı olan her şey var. Bebeğinizi mutlaka 2 yaşına kadar emzirmenizi öneriyoruz. İlk emzirme dediğimiz bebeğe ilk verdiğiniz sütten önce çıkacak olan sarı sıvıyı mutlaka bebeğe vermenizi öneriyoruz. Emzirme sizi meme kanserinden koruyacak. Kanamanızın daha çabuk durmasını sağlayacak. Doktorumuz Ahmet Aslan bey size daha geniş bilgiyi sunacaktır.”
Genel Cerrahi Uzmanı Doçent Doktor Ahmet Aslan, kadınlarda meme kanseri riskinin her geçen yıl arttığına dikkat çekerek, alınması gereken tedbirler ile erken teşhis konularında bilgiler verdi.
Doçent Doktor Ahmet Aslan konuşmasında şöyle dedi: “Meme kanseri gerçekten son senelerde gittikçe önem kazanan bir konu. 1960’lı yıllarda her 20 kadından 1’i yakalanırken meme kanserine maalesef pek çok nedenden dolayı bütün dünyada her 7-8 kadında 1’inde görülmektedir. Geç teşhis konduğu zaman maalesef sadece memesini kaybetmekle kalmıyor. Aynı zamanda yaşamı da kısa bir sürede bitiriyor. Bu açıdan erken teşhis çok önemli Dünya Sağlık Örgütü günümüzde erken teşhisin çok çok önemli olduğunu toplum taramalarının yapılması gerektiği üzerinde durduğu 3 tane kanser var. Bunlardan 1 tanesi meme kanseri hemen hemen bütün gelişmiş ülkelerde rutin bir şekilde kadınlar özellikle meme kanseri konusunda sürekli uyarılıyor. Meme neden bu kadar önemli, meme insanlığın sevgisinde olan bir organ, anneyle bebeğin iletişimi konusunda en önemli organlardan bir tanesidir. Meme kanserine erken teşhis konduğu zaman küçük bir ameliyatla normal yaşantınıza devam edebiliyorsunuz.”

Önceki İçerikMinikler anneleri ağlattı!
Sonraki İçerikBarış ve refah ticaretle mümkün
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.