Hatay Valisi, yılın valisi seçildi !

LEKESİZ’E ‘YILIN VALİSİ’ ÖDÜLÜ!

İllerin sahip olduğu değerleri, geleceğe miras olarak bırakacak başarılı projelerin ödüllendirildiği ‘4. Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri’, 9 Mayıs 2012 Çarşamba günü saat 20.30’da Ankara Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
Ülke genelinde valiler ve belediye başkanlarının kendi illeri için hayata geçirdikleri çok özel projelerden dolayı ödüllendirildiği gecede, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz de, ‘Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması’ kategorisinde ‘Yılın Valisi’ ödülüne layık görüldü.
Lekesiz, restore edilerek yeniden hizmete giren tarihi ‘Valilik Binası’ ve valilik binasının ikinci katında yer alan ‘Hatay Devleti Müzesi’nin ilimize ve ülkemize kazandırılması ile il genelindeki kültürel ve doğal mirasın ayağa kaldırılması konusundaki gayretlerinden dolayı ödüle layık görüldü.
Önceden belirlenmiş yoğun programı dolayısı ile ödül törenine katılamayan Vali Lekesiz’in ödülünü, O’nun adına Vali Yardımcısı Şahin Bayhan aldı. Ödül takdimi sırasında Vali Lekesiz’in mesajı da sinevizyonda ekrana yansıtıldı.
Vali Lekesiz mesajında şunları söyledi: ‘Hatay’da Tarih Yeniden Canlanıyor’ adlı projemiz, ‘Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma’ kategorisinde ödüle layık görüldü. Projemizin amacı; Hatay ilinde Turizm potansiyeline sahip mevcut doğal, tarihi ve kültürel varlıkların değerlendirilerek, gelecek kuşaklara aktarılması ve bölge ekonomisine kazandırılmasıdır. Özel Kalem Dergisi’ne başarılı yayın hayatı diler, ödüle layık görülen değerli Valilerimizi, Belediye Başkanlarımızı tebrik eder, tüm davetlileri içten sevgi ve saygılarımla selamlarım.’

HATAY DEVLETİ MÜZESİ
Hatay’ın 63. il olarak Türkiye’ye katılma kararının alındığı tarihi Hatay Valiliği binasının ikinci katında yer alan 45 m2’lik alan, ‘Hatay Devleti Müzesi’ olarak düzenlendi. Hatay’ın tarihini gelecek kuşaklara aktaracak olan müze, Hatay’ın 1918-1939 tarihleri arasında Fransız işgali altında kaldığı dönemi, 10 ay 21 günlük Müstakil Devlet olarak kaldığı dönemi ve Devlet’in Anavatana katılma sürecini anlatan bilgi ve belgelerle donatıldı.
Müzede, Milletler Cemiyeti’nin 19 Mayıs 1937’de Hatay için kabul ettiği Anayasa’dan sonra kurulan Hatay Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı merhum Tayfur Sökmen’in Parlamento’ya hitaben yaptığı teşekkür konuşması şeklinde balmumu heykeli ve sıralarda da onu dinleyen heyeti temsilen Meclis Üyelerinin balmumu heykeli yer alıyor. Büyük oranda tamamlanan müze, yakında tarihe meraklı yerli ve yabancı konukların ziyaretine açılacak.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.