Obez hastaya büyük destek

Aşırı kiloları nedeniyle sorun yaşayan 280 kilo ağırlığındaki kişi, Hatay Sağlık Müdürlüğü’nün evde sağlık hizmeti desteğiyle hastaneye yatırıldı
Hatay’da aşırı kiloları nedeniyle sorun yaşayan obezite hastası, İl Sağlık Müdürlüğü’nün desteğiyle tedavi için hastaneye kaldırıldı.
Obez hastaya büyük destek
16 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası gördüğü kortizon tedavisi nedeniyle kilo alan ve 280 kiloya ulaşan 44 yaşındaki Mehmet Süral, Sağlık Bakanlığı’nca yürütülen ”evde sağlık hizmeti” uygulamasıyla tedavi altına alındı. Uygulama kapsamında, bir süre önce kendisini Ürgenpaşa Mahallesi’ndeki evinde ziyaret eden sağlık ekiplerine tedavi olmak istediğini ileten Süral, Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine yatırıldı.
İl Sağlık Müdürü Mustafa Kiremitçi, tüm tıp otoriteleri tarafından obezitenin bir hastalık olarak kabul edildiğini, Mehmet Süral’in de morbid obezite hastası olduğunu söyledi.
Son yıllarda sağlık hizmetlerinde çok büyük değişim ve gelişmelerin yaşandığını vurgulayan Kiremitçi, amaçlarının vatandaşlara daha iyi ve kaliteli sağlık hizmeti sunmak olduğunu belirtti.
Kiremitçi, bu doğrultuda da tedaviye ihtiyaç duyan kişilerin, belirli dönemlerde evlerinde ziyaret edildiğini ifade ederek, ”Süral’i de evinde ziyaret eden ekiplerimiz tedavi olmayı kabul eden hastayı Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatırarak, gerekli tedaviye başlamıştır” bilgisini verdi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.